Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Záchranka má v Krumlově nově zrekonstruované prostory. Přestavba trvala zhruba rok a půl

Nově zrekonstruované stanoviště mají k dispozici záchranáři, kteří k událostem vyrážejí z krumlovské nemocnice. Přestavba základny vyšla na 16,5 milionu, z čehož 15 milionů uhradil kraj a zbytek nemocnice. Celá rekonstrukce trvala zhruba rok a půl.

„Pro mě má otevření zrekonstruovaného stanoviště v Českém Krumlově osobní rozměr. Jako lékař jsem totiž strávil na záchrance 10 let, takže je tato organizace taková moje srdcovka. Zároveň si umím představit, co ta práce obnáší. Všichni vidíme, jak počet výjezdů sanitek neustále roste, čímž rostou i požadavky na zvyšování počtu jejich posádek. Proto mě velice těší, že se nám daří servis v podobě kvalitního zázemí pro naše záchranáře neustále modernizovat a jihočeská záchranka je i díky tomu na špičkové úrovni,“ uvedl hejtman Martin Kuba (ODS).

Nové vnitřní prostory prošly značnými změnami. „Dosavadní prostory byly pro záchranáře již nevyhovující z pohledu velikosti zázemí i organizace samotných výjezdů. Zázemí záchranářů se tak například rozrostlo o dvě garážová stání, prostory pro skladování, údržbu či dekontaminaci zdravotnického vybavení. Nové jsou samozřejmě i prostory pro personál,“ nastínil ředitel českokrumlovské nemocnice Vojtěch Remeň.

Rekonstrukce prostor přišla podle vedení zdravotnické záchranné služby ve vhodný moment. „Skutečně to už bylo neudržitelné. Jak prostorem pro zaměstnance, tak pro techniku. Nové uspořádání nám výrazně pomůže při práci,“ uzavřel ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Marek Slabý.

O vytíženosti výjezdové skupiny mluví především čísla. Ročně jsou místní záchranáři voláni až k pěti tisícům výjezdů. Jejich území je rozsáhlé a začíná u Trhových Svinů a Nových Hradů a pokračuje přes Lipensko až k Volarům.

Ohodnoť článek

Foto Jihočeský kraj

Štítky Jihočeský kraj, Český Kurmlov, záchranná služba, nemocnice, Český Krumlov, Martin Kuba, ODS, Marek Slabý, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranka má v Krumlově nově zrekonstruované prostory. Přestavba trvala zhruba rok a půl  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.