Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Očkovací centrum na výstavišti začne fungovat ve čtvrtek

Už tento čtvrtek bude znovu spuštěn provoz velkokapacitního očkovacího centra na budějckém výstavišti. Kraj tak chce usnadnit a zrychlit přístup Jihočechů k očkování. Až do konce měsíce bude fungovat souběžně s očkovacím centrem v nemocnici, od 1. prosince pak budou muset lidé za očkováním jen do pavilonu T1.

„Během prvních čtyř dnů provozu nabídneme dostatek termínů pro doposud registrované zájemce
o očkování, ať už jde o první nebo posilovací dávky očkování,“
uvedl generální ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

OČKO se vrací na budějcké výstaviště. Kraj spustí také informační linku

Příští týden se do pavilonu T1 vrátí velkokapacitní očkovací centrum. Kraj tak chce usnadnit a zrychlit přístup Jihočechů k očkování. Na sociálních sítích o tom informoval hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Kraj se ke znovu postavení centra rozhodl proto, aby urychlil a usnadnil přístup ke třetím posilovacím dávkám nebo k prvnímu očkování. „Ten nárůst bude s velkou pravděpodobností pokračovat. V této chvíli je tak vysoký, že ordinace praktických lékařů i ambulance naší budějovické nemocnice nestačí tuto kapacitu v okrese České Budějovice pokrýt tak rychle a komfortně, jak potřebujete,“ napsal minulý týden hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Až do konce měsíce bude OČKO na výstavišti fungovat souběžně s menším očkovacím centrem v areálu nemocnice. Od 1. prosince bude očkování přesunuto jen na výstaviště.

Během dneška přibylo do 14 hodiny odpoledne v kraji 317 případů koronaviru, hlášena byla tři úmrtí. Celkem se uzdravilo 444 lidí. „Co se týče aktuální epidemiologické situace v Jihočeském kraji, mezi mladšími věkovými skupinami byl dnes největší denní přírůstek tradičně mezi školáky ve věku 10 – 14 let, mezi dospělými rovněž tradičně ve věkové skupině 35 – 44 let. Přibylo i 47 případů v nejrizikovější skupině seniorů 65+, to je téměř 15 procent všech nových případů,“ uvedla ředitelka hygieny Kvetoslava Kotrbová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ,

Štítky očkování, Očko centrum, koronavirus, Jihočeský kraj, očkovací centrum, kongresové centrum, Nemocnice České Budějovice, Martin Kuba, Kvetoslava Kotrbová, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum na výstavišti začne fungovat ve čtvrtek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.