Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Špičková péče je zejména o lidech, říká mladý lékař písecké nemocnice

PR článek

Sedmadvacetiletý Jiří Novotný je jedním z řady mladých lékařů, kteří po dokončení studia medicíny nastoupili do Nemocnice Písek. Namísto „anonymní“ velké nemocnice si tento rodák z Tábora zvolil práci v píseckém zdravotnickém zařízení. Právě v něm totiž může nahlédnout pod pokličku vysoce specializované péče a pod dohledem zkušených lékařů se velmi rychle zdokonalit ve svém oboru. A ve svém důsledku to ocení zejména pacienti.

Nadstandardní služby a špičková péče o pacienty. Vedle nich ekonomická stabilita a spokojenost zaměstnanců. Tím vším je charakteristická Nemocnice Písek. Zařízení, které dokáže před odbornými institucemi i veřejností obstát i mezi velkými fakultními nemocnicemi, je součástí krajského zdravotnického systému. To, že má písecká nemocnice vysoký kredit, je výsledkem více faktorů. Vedle snahy vedení zdravotnického zařízení o udržení perspektivních oborů medicíny k tomu výrazně přispěla i modernizace prostředí i vybavení. „Naší největší devizou jsou kvalitní lékaři, sestry a ostatní pracovníci. Jak se lidově říká: Vše je o lidech…,“ uvedl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

„Kromě nadstandartního mzdového ohodnocení tu mám neobyčejný prostor pro realizaci. Vedení nemocnice významně podporuje profesní růst mladých lékařů i jejich individuální zaměření na svou budoucí specializaci. Dále štědře podporuje naše vzdělávání a prohlubování odbornosti – umožňuje nám účast na stážích i vzdělávacích akcích. Po službách chodíme domů a pracujeme podle Zákoníku práce. V každé nemocnici toto není samozřejmostí, v Písku ano. A když k tomu přidáte další bonusy jako historické a kulturní město s pohodovou atmosférou, krásnou okolní přírodou a možností pestrého sportovního vyžití, navíc s dobrou dostupností do Prahy i Českých Budějovic… Prostě práce snů,“ říká mladý radiolog Jiří Novotný, který jako lékař radiodiagnostického oddělení vyšetřuje pacienty pomocí rentgenu, ultrazvuku a dalších přístrojů na bázi moderních zobrazovacích metod.

Nemocnice Písek, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je špičkovým zdravotnickým zařízením s moderními medicínskými přístroji a skvělým týmem zdravotníků. Má řadu akreditovaných pracovišť a jako jediné zařízení krajského typu v jižních Čechách provozuje mamocentrum – centrum se zaměřením na prevenci rakoviny prsu. Nemocnice provozuje také jedno z nejlepších iktových center v České republice i Evropě, kde pečuje o pacienty s cévní mozkovou příhodou. Letos otevřela gynekologické Centrum onkologické prevence pro ženy s rizikem onemocnění rakovinou děložního čípku. V nadregionálním rozsahu se zabývá léčbou urologických potíží žen, takzvanou urogynekologií, operacemi kýly, je zde i centrum screeningu kolorektálního karcinomu, které se zaměřuje na preventivní vyšetření tlustého střeva.

„Vybavením i kvalitou péče se s přehledem vyrovnáme velkým zařízením. Obrovský rozdíl ale vidím v přístupu zdravotníků k pacientům. V Písku pečuje o nemocné dostatečný počet vysoce kvalifikovaných lékařů a sester. Ten fakultním nemocnicím chybí. Proto je péče v naší nemocnici skutečně špičková,“ sdělil Jiří Novotný.

Nemocnice Písek je jednou z mála nemocnic v České republice, u které Česká lékařská komora (ČLK) může garantovat občanům, že budou ošetřováni dostatečným počtem patřičně erudovaných lékařů. ČLK v této souvislosti označila písecké zdravotnické zařízení jako „Nemocnici 21. století“ a nemocnice Písek tuto pozici už několikrát obhájila. Vedle toho je nemocnice držitelem akreditace bezpečnosti, kterou jí udělila Spojená akreditační komise ČR. Vlastní také certifikát finanční stability Czech Stability Award a certifikaci mají i všechny nemocniční laboratoře. Písecká nemocnice se pravidelně umísťuje na předních příčkách soutěže o nejlepší tuzemskou nemocnici.

Nemocnice zaměstnává přibližně tisíc osob a je jedním z největších zaměstnavatelů v regionu. Každoročně je v ní hospitalizováno 16 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou 10 tisíc operací a téměř 200 tisíc ambulantních vyšetření. Rodí se zde kolem tisíce dětí ročně.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Písek, nemocnice 21. století, špičková péče, zdravotnictví, medicína, nemocnice, lékař, Nemocnice Písek, pacient, Jiří Novotný, Tábor, Česká lékařská komora, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špičková péče je zejména o lidech, říká mladý lékař písecké nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.