Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Táborsko testuje nové hráče. Obránce možná odejde do Lotyšska

Příprava na nadcházející sezonu začala také Táborsku. V kádru došlo k několika změnám, klub získal nového obránce a realizační tým nyní testuje hned několik jmen. Na odchodu jsou Daniel Kosek či Musa Itopa. Druhý jmenovaný je na testech v Pobaltí. Většinový majitel Petr Kolář vzkázal, že je ambicí pro A-tým i rezervu hrát špičku ve svých soutěžích. 

Tým se včera sešel v Táboře, kde došlo k několika změnám. Díky novému většinovému majiteli Petru Kolářovi nabídne jihočeské město druhou i třetí nejvyšší soutěž. 

Zatímco A-tým bude hrát na Kvapilce, B-tým bude pokračovat na Svépomoci, kde do loňské sezony působil vítěz divizní soutěž TJ Sokol Lom. „Budeme mít dvě mužstva, mezi kterými nebude tak velký skok. Když se například někdo zraní v A týmu, může ho nahradit hráč B týmu. Jsem si vědom, že hrát najednou 2. a 3. ligu nebude ekonomicky jednoduché, musíme především naplnit potřebné rozpočty. Chceme nastolit nový přístup k městu Tábor, k orgánům státní správy,“ uvedl pro klubový web Petr Kolář, který dovedl Lom do ČFL, kde bude působit právě jako rezerva Táborska.

Klub podle něj připravuje nové osvětlení hlavního stadionu, dostavbu tribun na obou stadionech a také nové hřiště s umělým povrchem. Ve hře je také přetlaková hala na Maredově vrchu vedle areálu škol.

„Chceme v Táboře vytvořit tak dobré sportovní podmínky, jaké jsou v kraji pouze v Českých Budějovicích. Cílem je také pro nejbližší dva, tři roky stabilizovat oba kádry,“ řekl Kolář.

Kolář získal většinový podíl v Táborsku.

Klub, za který kdysi hrál, dostal z okresního přeboru až do divizní soutěže. Teď má Lom šanci vybojovat postup do třetí nejvyšší soutěže. Tím ale velké plány Petra Koláře nekončí. Úspěšný podnikatel a fotbalový funkcionář totiž před nedávnem...

Většinový majitel vzkázal, že ambicí je, aby hrály oba týmy špičku ve svých soutěžích, ideálně do pátého místa, s přimhouřením oka do sedmého. 

„Vedení klubu bude výkony hráčů v obou týmech sledovat ostřížím zrakem,“ upozornil předseda správní rady Ondřej Dvořák

Odchody:
Kosek Daniel – přestup do Chrudimi
Musa Itopa – na testech v Lotyšsku
Tolno Emmanuel – čeká na víza, klub s ním bude jednat
Mezera Jiří – konec smlouvy, je na testech v Líšni
Alexandr Adam – konec hostování z Viktorie Plzeň
Kronus Adam – konec hostování z Viktorie Plzeň
Zdroj: FC Silon Táborsko

Výkonný ředitel Martin Vozábal řekl, že jsou kádry z 95 procent uzavřené. Všichni podle něj mají adekvátní podmínky pro přípravu a začínají na stejné startovací čáře. 

Jak moc se kádr Táborska změní?  Brankářská trojice je jasná a tvoří ji Martin Pastornický, Daniel Kerl, který přišel z Českých Budějovic, a Adam Zadražil. Poslední jmenovaný se vrátil z hostování v Plzni.

Ze Třince přichází devětadvacetiletý obránce Martin Foltýn. Klub testuje Jakuba Schindlera, což je mladý obránce z Příbrami. Oba kluby vyjednávají o přestupu. Do zálohy už dříve přišli Ondřej Bláha z Varnsdorfu, David Skopec z Lomu a hostování se prodloužilo Alexandru Sojkovi, který patří Viktorii Plzeň.

Gólové posílení přináší Marek Kalousek z Písku a Vladimír Zeman, který bude v Táboře hostovat z Bohemians Praha 1905.

Táborsko přivedlo 38 gólů ze třetí ligy. Lepší angažmá si vystřílel Kalousek

Druholigové Táborsko pokračuje v posilování. Tentokrát jihočeský klub informoval o dvou ofenzivních jménech. Z B týmu Bohemians Praha 1905 přichází na roční hostování Vladimír Zeman, který v ČFL nastřílel 22 branek a na 10 přihrál. V Písku si...

Táborsko testuje také dva útočníky. Prvním je Tomáš Jedlička, který naposledy hostoval v Chrudimi z Viktorie Plzeň. Kromě něj si o šanci chce říct Jonáš Kneifel. Ten působil ve Slavii a Vlašimi, naposledy hrál za Chlumec nad Cidlinou.

Do Chrudimi odchází Daniel Kosek, na testech v Líšni je Jiří Mezera. Do Viktorie Plzeň se vrací Adam Alexandr a Adam Kronus. Není jasné, jestli klub neopustí stoper Musta Itopa. Ten strávil loňskou sezonu v Písku a nyní je na testech v Lotyšsku. Emmanuel Tolno čeká na víza. Další afričtí hráči mají do Česka přiletět v nadcházejících dnech.

Kádr Táborska

Brankáři: Pastornický Martin, Kerl Daniel (přestup z SK Dynamo ČB), Zadražil Adam (návrat z hostování ve Viktorii Plzeň)

Obránci: Plachý Petr, Šplíchal Jiří (reprezentant ČR U18, má ještě volno), Novák Pavel (o rok prodloužil smlouvu), Koné Mamadou (do ČR přiletí tento týden), Foltýn Martin (přestup z Třince, zapojí se v nejbližších dnech), Schindler Jakub (mladý hráč na testech, jedná se o přestupu z Příbrami), Tusjak Luboš

Záložníci: Bláha Ondřej (přestup z Varnsdorfu), Javorek Petr (o rok prodloužil smlouvu), Skopec David (přestup ze Sokola Lom), Kopřiva Jakub, Kateřiňák Jiři, Sojka Alexandr (pokračuje jeho hostování z Viktorie Plzeň), Varačka Matouš, Kalousek David (přestup z FC Písek), Alozie John, Dordič Bojan, Zeman Vladimír (roční hostování z Bohemians Praha 1905), Sylla Allioune (do ČR přiletí tento týden)

Útočníci: Mach Jan, Šašinka Jakub, Svatek Pavel, Oloko De Joseph, Jedlička Tomáš (test z Viktorie Plzeň, minulou sezónu působil v Chrudimi), Kneifel Jonáš (test z Chlumce nad Cidlinou, prošel Slavií, působil ve Vlašimi)
Zdroj: FC Silon Táborsko

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky táborsko, fotbal, přestupy, příprava, posila, jihočeský kraj, česko, tábor, spekulace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko testuje nové hráče. Obránce možná odejde do Lotyšska  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.