Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nový přístroj dokáže urychlit léčbu cévních mozkových příhod

Novinkou se dnes pochlubila Nemocnice České Budějovice. Lékaři tam mohou využívat přístroj, který slouží k prostorovému zobrazení cévní struktury ve vysokém rozlišení. Novinka stojí téměř 40 milionů korun a jihočeská nemocnice ji má jako první v republice.

V tiskové zprávě o tom informovala ředitelka úseku komunikace a péče o zaměstnance Iva NovákováVýznamným přínosem nového přístroje je redukce dávky RTG záření na téměř poloviční množství v porovnání s předchozí generací přístrojů. Dvouprojekční zobrazení dále umožňuje snížit množství aplikované kontrastní látky v průběhu angiografických výkonů, uvedla.

Výhodou simultánního dvouprojekčního zobrazení s vysokým rozlišením je také přesnost. Nástroj poslouží například při léčbě aneurysmat (výdutí) mozkových tepen a cévních mozkových malformací. Díky novince se také zkrátí čas léčby cévních mozkových příhod (mozkových mrtvic).

„Modernizací přístrojového vybavení dochází ke zlepšení kvality péče o pacienty a zároveň ke zvýšení úrovně bezpečnosti práce při jejich obsluze. Díky pořízení přístroje Philips Azurion 7 B 20/15 v hodnotě 39,5 milionu korun včetně DPH s využitím spolufinancování Evropskou unií prostřednictvím dotačního programu REACT-EU, je mimo jiné možné i velmi kvalitní 3D zobrazení jaterních cév. Českobudějovická nemocnice může nyní zavést například chemoembolizační léčbu nádorů jater (TACE). Nový angiografický přístroj nám tak umožňuje zlepšit péči o neurologické, onkologické i další pacienty,“ uvedl generální ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Iva Nováková / Nemocnice České Budějovice

Štítky české budějovice, nemocnice, přístroj, novinka, zdraví, céva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový přístroj dokáže urychlit léčbu cévních mozkových příhod  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.