Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vojta ze Sezimova Ústí je prvním Jihočechem roku 2015

První jihočeské miminko roku 2015 na sebe nenechalo dlouho čekat. Vojtěch Holuša ze Sezimova Ústí se narodil v táborské porodnici pět minut po půlnoci. Jeho váha byla 3780 gramů. V Budějcích na svět nejvíc chvátala Magdaléna Baštýřová z Borovan. Narodila se v 2:08 a vážila 3450 gramů.

Maminka prvního letošního miminka Alena Holušová už dnes na dálku přijala gratulaci od hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly. „Šťastné mamince i prvnímu letošnímu jihočeskému občánkovi přeji především pevné zdraví, hodně štěstí a spokojenosti. Zároveň jsem paní Aleně slíbil, že ji určitě navštívím, jen co se po porodu zotaví. A miminku samozřejmě přivezu dárek od Jihočeského kraje, který ale nebudu dopředu prozrazovat,“ uvedl dnes ráno Zimola.

Českobudějovická porodnice měla napilno zejména během Silvestra, jelikož tam spatřilo světlo světa celkem čtrnáct dětí, z toho jedna dvojčata. „Zatímco v Táboře se od půlnoci narodila už čtyři miminka, v dalších krajských nemocnicích se na první přírůstek teprve čeká,“ uvedla dnes před desátou hodinou dopolední mluvčí jihočeských nemocnic Ivana Kerlesová.

Štítky první miminko, Sezimova Ústí, Nemocnice Tábor, Vojtěch Holuša, Sezimovo Ústí, České Budějovice, Jiří Zimola, Borovany, Jihočeský kraj, Ivana Kerlesová, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojta ze Sezimova Ústí je prvním Jihočechem roku 2015  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.