Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

SOUTĚŽ: Na jihu Čech se představí kat Kladna. Jihostroj se střetne s Libercem

Premiéru před domácím publikem zaznamená v sobotu večer nový hlavní trenér volejbalistů Českých Budějovic – René Dvořák. A jeho svěřence nečeká vůbec lehký úkol, do Sportovní haly totiž přijede obhájce mistrovského titulu. Dukla Liberec je sice v tabulce na třetí pozici, ale v posledním kole zastavila spanilou jízdu lídra z Kladna.

Od začátku to byla pořádná volejbalová řežba, která musela lahodit oku každého fanouška. Liberečtí sice nevstoupili do zápasu úplně nejlépe, postupem času se ale zahřáli na provozní teplotu a především na servisu svého soupeře předčili. Bylo to jednoznačně o servisu. My jsme první set tolik netlačili a Kladno výborně útočilo. Od druhého setu náš důraznější servis překlopil utkání na naši stranu a až do konce utkání jsme byli lepší,“ hodnotil kouč Dukly Michal Nekola.

Liberci se tím povedlo téměř něco neuvěřitelného. Zastavit třináctizápasovou vítěznou sérii Kladna, které se v probíhajícím ročníku změnilo na nezastavitelnou mašinu. Díky výhře Dukly je v čele mezi prvními Středočechy a druhým Karlovarskem už jen čtyřbodový rozdíl. Třetí je právě celek Michala Nekoly, na Karlovarsko ztrácí sedm bodů. 

Pokud ale Jihostroj vyhraje a vyhne se tie-breaku, rázem se pořadí změní. České Budějovice drží pátou příčku a jsou dva body za svým sobotním soupeřem. Jihočeši však zatím bojují především sami se sebou. Minulý týden byl od týmu odvolán dlouholetý kouč Jan Svoboda, jenž měl smlouvu do konce tohoto ročníku. Jenže partu kolem kapitána Filipa Habra nedobrovolně opustil a jeho místo převzal asistent trenéra René Dvořák.

Tým může hrát samozřejmě lépe. Všeobecně od nás veřejnost očekává jiné výsledky i výkony. Poslední týden byl hodně hektický. Před Libercem není moc času a byla by hloupost něco měnit od základu. Je potřeba říci, že systém byl pod trenérem Svobodou nastaven dobře. Jsou ale určité věci, na kterých lze pracovat,“ uvedl Dvořák s tím, že Jihostroj má pořád na to hrát semifinále nebo finále extraligy.

Sobotní střetnutí 16. kola UNIQA volejbalové extraligy mezi VK České Budějovice a VK Dukla Liberec začíná ve Sportovní hale netradičně v 19:30. Řídit jej bude rozhodcovská dvojice Němeček – Kvarda. Všichni držitelé jednotlivé nebo permanentní vstupenky ze zápasu hokejistů ČEZ Motor České Budějovice s Ústím nad Labem mohou na duel volejbalistů zdarma. Utkání poběží živě i na portálu TVCOM.cz.

VK České Budějovice – VK Dukla Liberec, sobota 28. ledna od 19:30

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí dva čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotní 10. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

Soutěž skončila! Výherci:Věra Kadlecová, Petr Pitelka.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Kladno, soutěž, Liberec, Česko, České Budějovice, Dukla Liberec, VK Jihostroj České Budějovice, Michal Nekola, VK Dukla Liberec, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Na jihu Čech se představí kat Kladna. Jihostroj se střetne s Libercem  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.