Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Husa, kaldoun a další podzimní speciality. Svatomartinské menu ochutnáte v budějckém Coloseu

PR článek

Zpříjemněte si ponuré podzimní dny speciálním menu v restauraci Pizza Coloseum v budějckém nákupním centru IGY. Nové večerní menu plné podzimních specialit už pár dní můžete ochutnávat vždy po šestnácté hodině. Jídelní lístek od zítra doplní také tradiční svatomartinské menu.

Češi si pochutnávají na pečených husách stále častěji. A to nejen 11. listopadu, tedy na svatého Martina, který je spojen s dvěma legendami. Jedna z nich praví, že husy svatého Martina při kázání tolik rušily, že nyní pykají na svatomartinském pekáči. Ta druhá vypráví, že se skromný Martin před svou volbou biskupem skrýval v husníku, ale husy ho svým kejháním prozradily.

A právě svatomartinský pekáč, o kterém se mluví v první legendě, nebude chybět od 8. listopadu ani v menu restaurace Pizza Coloseum. Kromě svatomartinské pečené husy s bílým zelím se slaninou a žemlovým knedlíkem nebo bramborovými gnocchi a omáčkou z červeného zelí, budete moci ochutnat také tradiční husí kaldoun či hruškový závin. Chybět samozřejmě nemohou také Svatomartinská vína z Mikulova. 

Od poloviny října najdete v Coloseu také stále podzimní menu, které můžete ochutnat každý den po šestnácté hodině. A pokud nemáte sychravý podzim právě v lásce, až ochutnáte nové sezonní speciality, budete si přát, aby nikdy neskončil. Barvy podzimu totiž restauraci Coloseum sluší. Večery s chutí dýně, hrušek, lesních hub a s vůní pečené zvěřiny si budete chtít v příjemné večerní atmosféře dopřát znovu.

V podzimním jídelním lístku najdete například krémovou dýňovou polévku s kysanou smetanou a balsamicem, tagliatelle s jelením ragú, kančí roastbeef s majonézou z jalovce, nakládanými lesními houbami a hořčičným semínkem, grilovaný kančí hřbet a jelení kýtu po burgundsku.

Restaurace Pizza Coloseum otevírá každý pracovní den už v 8:00, o víkendech o dvě hodiny později a zavírá ve 22:00. Kompletní jídelní lístek najdete na webových stránkách.

Štítky Pizza Coloseum, gastro, svatomartinské menu, restaurace, jídelní lístek, husa, hlávkové zelí, houby, slanina, omáčka, knedlík, noky, jalovec

Husa, kaldoun a další podzimní speciality. Svatomartinské menu ochutnáte v budějckém Coloseu  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.