Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet nemocných se v kraji zvýšil o čtyři, první tři Jihočeši se uzdravili

V Jihočeském kraji zaznamenali ve středu hygienici čtyři nové případy nákazy koronavirem. Celkový počet nemocných se tak ke středeční osmnácté hodině v regionu zvýšil na 104. Po jednom novém případu přibylo na Strakonicku, Prachaticku, Písecku a Jindřichohradecku. První tři Jihočeši se uzdravili.

Za uplynulých 24 hodin vyšetřily laboratoře v regionu 402 vzorků. Pozitivní byly čtyři vzorky. „Jednalo se o kontakty s již dříve pozitivně testovanými osobami ve zdravotnickém zařízení i mimo zdravotnické zařízení a  kontakt s příbuzným, pracujícím v Praze. V jednom případě šlo o pracujícího v Německu. To znamená, že tyto osoby již byly většinou v karanténě,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová s tím, že nejlepší zprávou pro Jihočechy jsou ve středeční statistice KHS první tři uzdravení.

V regionu je mezi nemocnými 61 žen a 43 mužů. „Sedmadvacet nemocných má trvalé bydliště na Strakonicku. Jednadvacet jich je z Českokrumlovska, sedmnáct z Českobudějovicka, patnáct z Prachaticka, čtrnáct z Táborska, šest z Písecka a čtyři z Jindřichohradecka,“ konstatovala zástupkyně epidemioložky KHS Jihočeského kraje Gabriela Žampachová. Mezi nemocnými jsou tři děti, jeden nemocný je v kategorii od 15 do 19 let. V produktivním věku 20 až 64 let je 72 pozitivních případů a celkem 28 nemocných patří do nejohroženější věkové skupiny 65+.

Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech indikováno k vyšetření už celkem 4308 osob. V povinné karanténě se k úterní 18. hodině nacházelo 1059 Jihočechů. Hygienici proto opakovaně apelují na striktní dodržování nařízených karanténních opatření. „Jedině přísnou izolací lze snížit možnost vzniku kontaktních onemocnění na minimum,“ zdůraznila Žampachová. Pro potřeby veřejnosti zřídila Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje pohotovostní informační službu na telefonních číslech 736514386 a 731428577, kde se občané mohou ptát na problematiku nového koronaviru.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, vir, Jihočeský kraj, Krajský hygienická stanice, COVID-19, Krajská hygienická stanice, okres Jindřichův Hradec, okres Písek, okres Prachatice, okres Strakonice, Kvetoslava Kotrbová, Německo, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných se v kraji zvýšil o čtyři, první tři Jihočeši se uzdravili  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.