Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V prachatické firmě začalo testování tří stovek zaměstnanců

V Prachaticích začalo dnes ráno testování na koronavirus více než tří set zaměstnanců firmy Intica Systems, která je uzavřena kvůli výskytu koronaviru. Covidem-19 tu dosud onemocnělo 23 pracovníků. Testování, na kterém se podílí několik subjektů, bude pokračovat i ve čtvrtek.

„Jedná se o PCR testy a absolvuje je 330 zaměstnanců firmy. Velmi oceňuji jejich přístup i vstřícný přístup vedení společnosti," řekla ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Dodala, že kromě hygieniků se na akci podílejí nemocnice, laboratoře, policie a hasiči. Testy zaměstnanci podstupují v provizorních stanech. „Na základě výsledků pak můžeme činit další kroky a případně přijímat další protiepidemická opatření, pokud budou nutná," řekla.

Od ranních hodin se před stany tvořily několik desítek metrů dlouhé fronty zaměstnanců. Lidé v nich dodržují předepsané rozestupy, čímž se opticky fronty prodlužují.

Kotrbová uvedla, že z 23 nakažených je 17 cizinců. „Dva jsou v nemocnici," řekla. Velká část zahraničních pracovníků je z Maďarska, bydlí na jedné ubytovně, kde se nákaza objevila ve čtvrtek. Firma Intica Systems se věnuje vývoji a výrobě spínací techniky pro automobilový průmysl.

Kotrbová uvedla, že situaci ve městě řeší hygienici mimo jiné i s radnicí. „Stejně jako jsem hovořila o vstřícném přístupu firmy, tak to samé platí i o přístupu pana starosty Martina Malého," řekla.

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, průmysl, Prachatice, 2.VERZE, FOTO, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Martin Malý, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prachatické firmě začalo testování tří stovek zaměstnanců  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.