Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mobilní týmy jihočeských nemocnic zatím očkovaly téměř 400 lidí

Mobilní týmy jihočeských nemocnic zatím v kraji očkovaly proti covidu-19 téměř 400 lidí. Očkovalo se na Strakonicku a Prachaticku. Příští týden budou mobilní týmy kolem Dačic a Kaplice, kde je méně očkovaných než v jiných částech kraje. Z obyvatel nad 65 let je v kraji naočkováno přes 82 procent lidí.

Lidé mohou volit mezi jednorázovou vakcínou firmy Johnson &Johnson a dvoudávkovou od firmy Pfizer, u níž je ale třeba dojít pro druhou dávku do očkovacích center. „Zkušenosti z očkování pomocí mobilních týmů ukazují, že věkové složení zájemců a rovněž důvody, proč lidé s očkováním proti nemoci covid-19 zatím otáleli, byly různé. Mnozí lidé se pro očkování rozhodli spontánně, kvůli aktuální přítomnosti mobilního týmu," uvedla Hana Brožková z kanceláře hejtmana.

Mobilní očkovací týmy byly minulý týden na Strakonicku a Prachaticku. Sto lidí projevilo zájem v obcích Sedlice a Bezdědovice, stejný počet vakcín podali zdravotníci v Blatné. Fronta na vakcínu stála ve Vimperku a Volarech, pro vakcínu si přišlo téměř 200 lidí. Příští týden, od 23. do 25. srpna, se bude očkovat v Kaplici, Benešově nad Černou, Dolním Dvořišti, Dačicích a Slavonicích.

V Jihočeském kraji má ve skupinách obyvatel nad 65 let očkování přes 82 procent lidí. Alespoň první dávku má přes 65 procent populace starší 16 let. V celorepublikovém srovnání zaujímá kraj přední příčky v počtu podaných dávek. „Některé obce i v našem kraji však vykazují nižší proočkovanost, a právě na tyto oblasti cílí naše mobilní týmy. A Kaplicko patří k těm výrazněji neproočkovaným," uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Epidemiologická situace v kraji je podle hygieniků klidná. Třeba v pondělí potvrdili jeden nový případ ze 141 PCR testů. Zdravotníci v kraji podali dosud 675.239 dávek vakcíny, vyplývá z webu ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky ČR, správa, koronavirus, očkování, Jihočeský kraj, vakcína, okres Prachatice, okres Strakonice, Dačice, Kaplice, Pfizer, Johnson & Johnson, Martin Kuba, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní týmy jihočeských nemocnic zatím očkovaly téměř 400 lidí  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.