Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Špatný technický stav aut, nepřipoutaní cestující a překročení rychlosti. Za to padlo nejvíce pokut

Na alkohol a drogy za volantem se zaměřili policisté při dopravně bezpečnostní akci. Lidí, kteří vozidlo řídili ovlivněni alkoholickým nápojem či omamně psychotropní látkou uvízlo v síti policistů celkem patnáct. Nejčastějším prohřeškem z celkově zjištěných 140 přestupků byl nevyhovující technický stav aut, pak překročení nejvyšší povolené rychlosti a nepoužití bezpečnostních pásů. Policisté budou podobné akce opakovat.

Jihočeští policisté při dvoudenní celorepublikové dopravně bezpečnostní akci Y v rámci mezinárodní spolupráce s organizací Tispol, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky, zkontrolovali 739 motorových vozidel. Přitom odhalili 140 přestupků.

Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav auta, a to v sedmatřiceti případech. Čtyřiadvacet řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost a patnáct lidí usedlo za volant pod vlivem alkoholu či drog. Řidiči a spolucestující se v pětadvaceti případech zapomněli připoutat bezpečnostním pásem či jiným zádržným systémem.

„Většinu uvedených přestupků policisté vyřešili na místě, jen menší část přestupků odeslali k projednání na místně příslušné správní odbory,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že se do akce v noci z pátku 8. na sobotu 9. června na jihu Čech zapojilo více než 110 pořádkových a dopravních policistů.

„Před začátkem a během hlavní turistické a dovolenkové sezony budeme v obdobných akcích pokračovat, neboť každý zachráněný život a zdraví na silnici má svůj význam,“ podotkl Bajcura.

Štítky krimi, policie, akce, kontrola, přestupek, alkohol, droga, rychlost, pás, stav, jižní Čechy, drogy, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatný technický stav aut, nepřipoutaní cestující a překročení rychlosti. Za to padlo nejvíce pokut  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.