Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Turisté našli u Nové Pece neznámou mrtvolu, policie hledá svědky

Jen několik metrů od plavebního kanálu za Novou Pecí našli turisté mrtvolu neznámého muže. Policisté pátrají po jeho totožnosti a žádají veřejnost o pomoc.

„Kriminalisté vyšetřují od nedělního odpoledne mimořádný případ nálezu těla staršího neznámého muže v lesním porostu několik metrů od Schwarzenberského plavebního kanálu, několik kilometrů od obce Nová Pec na Naučné stezce Schwarzenberský plavební kanál“ mezi rozcestím Raškov a Klápa. Totožnost mrtvého muže se nepodařilo zjistit. Může jít o našeho občana, ale není možné ani vyloučit turistu z Rakouska nebo Německa," popisuje policejní mluvčí Jiří Matzner.

Muže může pohřešovat kdokoli po víkendovém výletu nebo některý z majitelů místních hotelů a penzionů. Policie žádá každého takového člověka, ať se ozve na linku 158.

„Mrtvého muže ležícího v lese jen několik metrů od naučné stezky si všimli dnes krátce po obědě turisté, žena s mužem, kteří tělo pokládali za figurínu a domnívali se, že jde o cvičení Horské služby. Policisté je žádají, aby se ihned ozvali na linku 158, jejich informace jsou velmi důležité," doplňuje mluvčí policie.

Dodává, že důležité je, aby se policistům přihlásil každý, kdo se v inkriminované oblasti v posledních dnech pohyboval: „Kriminalisté také žádají všechny, kdo se během víkendu (od pátku do nedělního odpoledne) pohybovali v okolí místa nálezu těla, to znamená podél Schwarzenberského kanálu, aby se policistům přihlásili na lince 158. Důležitá je každá maličkost, které si všimli, jako například projíždějící či zaparkovaná vozidla, osoby, které potkali...," vypočítává mluvčí.

Kriminalisté také žádají všechny, kdo mají ve vozidlech autokameru a během víkendu projížděli v okolí Nové Pece, Horní Plané a Želnavy, aby záznam poskytli vyšetřovatelům - například i zasláním emailu po dohodě s operačním důstojníkem na lince 158.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, pátrání, Nová Pec, Schwarzenberský kanál, Prachaticko, Schwarzenberský plavební kanál, Německo, Rakousko, Raškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté našli u Nové Pece neznámou mrtvolu, policie hledá svědky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.