Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zlodějů si žena všimla přímo při činu. Policie je během chvíle dopadla

Povedenou dvojici, která se vloupala do sklepa jednoho z domů v Čechově ulici, dopadla v noci z pondělí na úterý hlídka městské policie. Zloději si z domu odnesli kolo a plný batoh věcí, díky všímavé sousedce, která vše na policii oznámila, se muže a ženu podařilo dopadnout během chvíle.

Oznámení o zlodějích přijalo operační středisko městské policie v úterý v půl druhé ráno. „Oznamovatelka viděla dvojici, která se pohybovala s baterkou ve sklepních kójích jednoho z domů v Čechově ulici. Když dům opustili, odnesli si jízdní kolo a plný batoh dalších věcí,“ popsal mluvčí městské policie David Štýfal.

Díky přesnému popisu obou zlodějů se podařilo pachatele během několika málo minut chytit. „Oba dva se nejdřív vykrucovali, nakonec se ale ke krádeži přiznali,“ řekl Štýfal. Dvojici si na místě převzala přivolaná státní policie.

„Velkou zásluhu na dopadení má oznamovatelka události, které nebylo lhostejné dění ve vedlejším domě. Zareagovala přesně tak, jak měla, zavolala na linku 156 a strážníkům příkladně předala potřebné informace, které pomohly dvojici velmi rychle dopadnout a předat Policii České republiky,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Městská policie

Štítky policie, krimi, zloděj, kolo, dům, obecní policie, Česko

Zlodějů si žena všimla přímo při činu. Policie je během chvíle dopadla  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.