Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

ZMIZELÍ: Milovník přírody, který si vyčítal, že jako chlap selhal. Po Václavu Šímovi zůstaly smutné psí oči

V policejní databázi jsou lidé pohřešovaní více jak deset nebo patnáct let. Rodiny v jejich nalezení stále doufají, ale jiskřička naděje každým rokem skomírá. U osob, které jsou pohřešovány kratší dobu, je naděje na jejich návrat domů větší. Dnes se proto podíváme na Václava Šímu, kterého rodina naposledy viděla před pěti lety.

Starší pán, který miloval přírodu a cestování. Jeho parťákem na toulky po přírodě, ale i po celé České republice, byl jezevčík. Tak by asi rodina popsala Václava Šímu, který beze stopy zmizel 29. ledna v roce 2014.

O zmizení informovala policisty přítelkyně pana Šímy, která svého partnera naposledy viděla, když odcházela v pět ráno do práce. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se muž milující přírodu, chystal na další ze svých cest. I když je možné, že právě během odchodu své drahé polovičky do práce, už mu v hlavě zrál nápad svou rodinu opustit.

Když se domu vrátil syn přítelkyně, našel jen Šímův mobilní telefon a jeho čtyřnohého parťáka. A právě to bylo podezřelé. Bez jezevčíka totiž nikam nechodil.

Policisté později zjistili, že pro Šímu nebyl problém odcestovat na delší dobu, aniž by o sobě dal někomu vědět. „Postupně jsme se snažili zmapovat jeho poslední pohyb. Proběhlo několik pátracích akcí v lesním prostoru a v okolí Husince i se zaměřením na přehradu, bohužel bez výsledku. Důvodem jeho zmizení by mohla být i jeho nespokojenost s neutěšenou finanční situací. Je možné, že si vyčítal, že jako chlap – živitel rodiny – selhal,“ popsal vrchní komisař Peter Tousecký.

Policisté pracovali s několika verzemi jeho zmizení. Václav Šíma se mohl stát obětí nešťastné náhody, sám si sáhl na život, nebo někde nový život a chce smazat svou historii.

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky Zmizelí, pátrání, policie, Prachaticko, příroda, rodina, Česko

ZMIZELÍ: Milovník přírody, který si vyčítal, že jako chlap selhal. Po Václavu Šímovi zůstaly smutné psí oči  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.