Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zloději berou kempy útokem, neodradí je ani spící lidé uvnitř chatek a stanů

Jihočeští policie řešili o víkendu hned několik krádeží v kempech na Českokrumlovsku. Zloději se v letních měsících nejvíce zaměřují na odemčené chatky i stany a neodradí je ani lidé, kteří v ten moment spí uvnitř.

Policisté na začátku letošní vodácké sezóny zaznamenali již několik krádeží v kempech na Českokrumlovsku a o uplynulém víkendu tomu nebylo jinak. V sobotu v noci se například zloděj vloupal do jednoho ze stanů, ze kterého si odnesl dvě peněženky. Jednou z platebních karet pachatel navíc zaplatil za svůj nákup. Celková škoda byla odhadnuta na více než 2 500 korun. 

O několik hodin později řešili policisté další krádeže. V katastru obce Vyšší Brod si tentokrát zloděj vybral za svůj cíl odemčenou chatku, ze které ukradl dva mobily a peníze. „Telefony lapka odhodil do nedalekého křoví, kde byly následně nalezeny. Aby toho nebylo málo, navštívil pachatel ještě jeden stan, kde odcizil peníze. Celková škoda byla odhadnuta na téměř 60 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí policie Lenka Pokorná

Policisté upozorňují všechny návštěvníky kempů, aby cenné věci nosili u sebe a v noci je nenechávali ležet volně ve stanu či chatě.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky zloděj, krimi, policie, krádež, Jihočeský kraj, stan, okres Český Krumlov, Vyšší Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději berou kempy útokem, neodradí je ani spící lidé uvnitř chatek a stanů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.