Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž porušoval nařízenou izolaci. S pozitivním testem vyrazil nakupovat

Až osm let vězení hrozí muži z Jindřichohradecka, který měl porušit nařízenou karanténu kvůli pozitivnímu testu na covid-19. Muž nejenže se pohyboval mimo domov, vyrazil ale i nakupovat do obchodu. Případem se zabývají kriminalisté, kteří vše vyšetřují jako trestný čin šíření nakažlivé lidské nemoci.

Podezřelému muži měl být podle policie 11. března proveden PCR test na covid-19, který vyšel s pozitivním výsledkem. Z toho důvodu mu byla krajskou hygienickou stanicí nařízena čtrnáctidenní izolace. „Během této doby se měl nejméně dvakrát pohybovat po obci na Jindřichohradecku,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

V jednom případě měl muž dokonce vyrazit do obchodu s potravinami. Na dotaz prodavačky, zda by neměl být stále v izolaci odpověděl, že venku chodit může, a že vládní opatření dodržovat nehodlá.

Tím ale mohl podle Millerové úmyslně šířit covid. Případ si proto po zdokumentování převzali jindřichohradečtí kriminalisté, kteří zahájili trestní stíhání obviněného, které bude vedeno na svobodě. „V případě soudem uznané viny muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky krimi, policie, koronavirus, izolace, COVID-19, okres Jindřichův Hradec, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž porušoval nařízenou izolaci. S pozitivním testem vyrazil nakupovat  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.