Téměř jeden a půl tuny kuřecího masa z Polska, které bylo určeno k výrobě kebabů, obsahovalo salmonelu. Zjistili to inspektoři státní veterinární správy při kontrole výrobce v Blatné na Strakonicku. Všechno maso se naštěstí podařilo zajistit ještě předtím, než se dostalo do prodeje. Provozovateli hrozí pokuta až 50 milionů korun.
Závadné maso objevily inspektorky státní veterinární správy v Blatné na Strakonicku. Mělo jít o jeden a půl tuny kuřecího masa z Polska. Inspektorky z něj odebraly vzorky, které prověřoval Státní veterinární ústav v Praze. „V mase byla detekována bakterie Salmonella enteritidis, která může způsobit u konzumenta nepříjemné průjmové onemocnění – salmonelózu,“ popsal mluvčí SVS Petr Vorlíček.
Během vyšetřování, bylo maso zpracováno do masných polotovarů, které měly putovat do prodejen s kebabem. Všechno maso bylo naštěstí v době ukončení vyšetření ještě na skladě, a tak se žádný z výrobků na trh nedostal.
„Inspektorky všechny homole masných polotovarů znehodnotily barvou. Celá zdravotně závadná šarže bude na náklady provozovatele předána k likvidaci do asanačního podniku. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení, v němž mu za porušení legislativy hrozí pokuta ve výši až 50 milionů korun," uvedl Vorlíček.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.