Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senior odešel na houby a ztratil se v lese. Dezorientovaného muže našla policie v močálech

Velké štěstí měl osmaosmdesátiletý senior, který včera odpoledne odešel na houby v jedné obci na Strakonicku. V lesích se bohužel ztratil, a tak po něm začali pátrat policisté, hasiči a další dobrovolníci. Po hodině a půl se díky policejnímu vrtulníku podařilo dezorientovaného muže najít v močálech mezi lesy.

Pátrání po seniorovi, který odešel na houby u obce Kadov na Blatensku, bylo vyhlášeno po půl 7 večer. Na linku 158 volal muž, který požádal o pomoc při pátrání po svém osmaosmdesátiletém otci. Pohřešovaný u sebe neměl telefon a podle informací od volajícího užívá léky na cukrovku a má vysoký tlak.

„Policisté po muži okamžitě vyhlásili pátrání a vyslali policejní hlídky do uvedené lokality, kde bylo nalezeno vozidlo pohřešovaného. Zaparkovaný prázdný automobil u lesa v lokalitě Na Brdech nalezla sousedka seniora, která důležitou informaci předala policistům,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Do pátrání se pustili policisté, policejní psovod, hasiči, dobrovolníci a povolán byl také vrtulník. Právě díky němu se podařilo seniora najít. „Po hodině a půl byl muž nalezen živý v močálech mezi místními lesíky. Dezorientovaného a promoklého seniora policisté převezli do místa bydliště, kde ho prohlédli přivolaní zdravotníci a předali rodině,“ dodala Nováková.

Během několika dní šlo o druhé pátrání po seniorovi, který se ztratil v lese. V minulém týdnu pátrali policisté po ženě, která se ztratila na Vodňansku. I tady byla akce naštěstí úspěšná. „Ale nemusí a nebývá tomu tak pokaždé. Při pátrání po pohřešovaných seniorech hraje roli každá minuta. Bylo velké štěstí, že se pohřešované seniory podařilo policistům najít v tak krátké době. Všechny starší lidi by měly tyto životní příběhy poučit a přimět je k tomu, aby byli opatrní, do přírody (například na houby) nechodili sami, vybírali si místa, která dobře znají, o svých odchodech informovali své blízké a s sebou si vždy brali nabitý mobilní telefon, neboť právě díky němu se může najít místo výskytu. Velkým pomocníkem je také aplikace „Záchranka“, kterou lze stáhnout do dotykových mobilních telefonů," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, pátrání, policie, senior, les, houby, okres Strakonice, Kadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Dobrý,88 a řídí auto,mobil si nevezme,neměl by mít doprovod?

Čtvrtek, 24. června 2021, 23:17Odpovědět

Senior odešel na houby a ztratil se v lese. Dezorientovaného muže našla policie v močálech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.