Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dva agresoři v bytě zbili muže a polévali ho chemikáliemi

Agresivní útok prošetřují prachatičtí kriminalisté. Dva muži nejprve vtrhli do bytu a chtěli, aby jim jeho obyvatelka vrátila peníze. Byt poté poničili a vzápětí i napadali muže, který přišel ženě pomoci. Kromě jiného ho zbili a polévali chemikálemi.

Událost se stala tento týden v úterý večer. „Obvinění násilím vnikli do jednoho domu v Prachaticích, kde se jeden z nich dožadoval poškozené ženy vrácení svých věcí a peněz. Během těchto slov dělal rýhy nožem do omítky a rozřezal sedací soupravu,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Ženě přišel na pomoc muž, kterého oba obvinění zbili. „Muže napadli pěstmi a zatlačili do koupelny, přičemž po něm jeden ještě hodil nůž, který se zabodl do dveří. Následně ho opakovaně fyzicky napadali ve vaně pěstmi, šlapali po něm a polévali různými chemikáliemi, které v koupelně našli,“ popsala Joklová. 

Agresoři skončili ve vazbě

Když útok skončil, zraněný muž vyběhl z bytu. Oba agresoři ho ale doběhli a znovu ho zbili pěstmi a kopanci. Poté mu ještě ukradli mobilní telefon. „Další útok skončil až příjezdem prachatických policistů, před kterými pachatelé utekli. Svobody si však dlouho neužili. Krátce nato byli oba policisty zadrženi a umístěni do policejní cely,“ sdělila Joklová. 

Vyšetřovatelé pak zjistili, že obvinění v minulosti fyzicky napadli jiné dva muže pěstmi a nožem. Kvůli incidentu zahájili prachatičtí kriminalisté trestní stíhání třiatřicetilého muže z Českobudějovicka a sedmadvacetiletého muže z Prachaticka. Obvinili je ze zločinu vydírání a přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a porušování domovní svobody.

„Mladší z obviněných si zároveň od prachatických kriminalistů vysloužil obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jelikož v době od srpna do září 2021 prodal nejméně ve třech případech jedné osobě nejméně 0,3 gramů psychotropní látky pervitin,“ dodala mluvčí. Soud vyhověl návrhu vzít oba do vazby. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky policie, krimi, napadení, kyselina, útok, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva agresoři v bytě zbili muže a polévali ho chemikáliemi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.