Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Díky rychlému zásahu policistů se podařilo zachránit muže, který zkolaboval v autě

Jen díky všímavosti lidí a rychlé reakci českobudějovických policistů se podařilo na začátku týdne zachránit muže, který seděl v zaparkovaném autě na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích a nereagoval na žádné podněty. Na místo okamžitě vyrazili policisté, kteří dostali muže z auta a ihned začali s resuscitací. Jen díky tomu se ho podařilo přivést k vědomí. Z celé akce zveřejnila policie video záznam.

Muže, který sedí v zaparkovaném autě a nereaguje na žádné výzvy, si všiml náhodný svědek v Krčínově ulici na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích. Neváhal a vše oznámil na linku 158. Na místo ihned vyrazily jednotky policistů, kterým se podařilo dostat muže z auta ven. 

„Policisté společnými silami dostali muže z vozu a bezodkladně zahájili resuscitaci. Přitom telefonovali na linku tísňového volání 155 a upřesňovali jim místo, kde je muž situován. Než přijeli zdravotníci, tak se policisté snažili nepřímou srdeční masáží, přivést muže k vědomí,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

To se policistům podařilo a muž tak mohl být ihned po příjezdu záchranářů převezen do nemocnice. Policisté zkontaktovali manželku muže, které předali jeho osobní věci.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, záchrana, život, resuscitace, České Budějovice, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Díky rychlému zásahu policistů se podařilo zachránit muže, který zkolaboval v autě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.