Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihočeští kriminalisté našli tělo v sudu. Vyšetřují 10 let starý zločin

, aktualizováno 4. února 2022, 10:29

Jihočeští policisté našli na Jindřichohradecku tělo muže, které bylo ukryté v sudu. Věc se týká případu z roku 2012. Na místo je přivedl tip od muže z drogového prostředí. Oběť pochází ze Slovenska a měla smrtelné bodné zranění.

Kriminalisté začali loni ověřovat informaci, kterou dostali od muže z drogového prostředí z Jindřichova Hradce. „Tento nevěrohodný kontakt mluvil o těle v sudu a jeho zakopání. Kriminalisté se pustili do skutečně mravenčí práce a jejich úsilí je přivedlo v říjnu loňského roku k jedné nemovitosti na Jindřichohradecku,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzner

Vyšetřovatelé našli pod betonovou podlahou sklepa modrý plastový sud s tělem zabaleným do látky. Místo okamžitě prohledali a tělo poslali na pitvu. Ukázalo se, že v sudu byl šestadvacetiletý muž se smrtelným bodným zraněním v hrudníku. 

Muže zabil, když spal 

„Kriminalisté zjistili i totožnost této oběti, pocházel ze Slovenska a narodil se v roce 1986. Další týdny práce si vyžádalo zjistit, s kým se stýkal, jak se objevil v Jihočeském kraji, kdo a kde ho naposledy viděl. Nakonec do vražedné skládačky zapadly dvě osoby - muž a žena. Včera je kriminalisté zadrželi a obvinili z vraždy a ženu z účastenství na vraždě,“ shrnul Matzner.

Žena z Jindřichova Hradce měla v srpnu roku 2012 uspat doma svého přítele a pak dala znamení svému komplicovi, kterým byl muž ze Slovenska. Ten vstoupil do bytu a v obýváku spícího muže zabil. 

„Ve sklepě domu ho pak v plastovém sudu zakopal metr pod podlahu a zalil betonem. Zda se inspiroval známými orlickými vraždami, to možná řekne až u soudu. Na obviněného muže podali kriminalisté soudu podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Od soudu by mohli oba odejít s trestem odnětí svobody,“ dodal mluvčí. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vyšetřování, vražda, sud, jižní čechy, Slovensko, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští kriminalisté našli tělo v sudu. Vyšetřují 10 let starý zločin  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.