Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj se opakovaně vloupal do rodinného domu. Vypátrala ho policejní fena Samantha

Skvělý výkon předvedla na konci tohoto týdne policejní fenka Samantha. Díky ní se totiž podařilo policistům vypátrat zloděje, který se vloupal do rodinného domu na Trhosvinensku. Velkým překvapením bylo, že třiadvacetiletý dopadený muž nebyl žádným nováčkem, do domu se už totiž vloupal několikrát.

Celá akce se odehrála ve čtvrtek 12. května v jedné obci na Trhosvinensku. Třiadvacetiletý muž z Českobudějovicka se vloupal do rodinného domu, ze kterého si odnesl láhev alkoholu, herní konzoli a kávovar. Předtím, než z místa odešel, pustil podle policie vodu, která poničila některé další vybavení.

Pachatel stihl z místa utéct ještě předtím, než dorazila policie. „Byla to však příležitost pro policejní fenu Samanthu, která začala propátrávat okolí domu. V nedalekém lesním porostu zachytila pachovou stopu, po které šla několik stovek metrů. Psovoda i policejní hlídku neomylně dovedla až k pachateli, kterého označila štěkáním,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Muže policie dopadla u dvě stě metrů vzdálené chatky u rybníka. „Lahev s alkoholem a také cestovní tašku s lupem měl ještě v ruce," dodala mluvčí.

Poté, co policie muže ztotožnila, zjistila, že v domě nebyl poprvé. Vloupal se do něj už několikrát. Způsobená škoda dosáhla téměř 20 tisíc korun. Muž je podezřelý z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, zloděj, fena, rodinný dům, dům, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se opakovaně vloupal do rodinného domu. Vypátrala ho policejní fena Samantha  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.