Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidiči sporťáků s českými značkami ohrožovali při nelegálním závodu motoristy v SRN, policie hledá svědky

Svědky nelegálního závodu sportovních vozů značek Ferrari, Lamborghini, McLaren a Porsche s českými registračními značkami hledají němečtí dopravní policisté a žádají o spolupráci širokou veřejnost. Účastníci závodu měli na německé dálnici B12 ohrožovat svojí divokou jízdou ostatní účastníky silničního provozu.

„Policisté dopravního inspektorátu Passau ve Spolkové republice Německo zahájili vyšetřování týkající se nelegálního závodu motorových vozidel. K tomu mělo dojít dne 6. května 2022 v odpoledních hodinách, kdy z České republiky jeli přes Německo a Rakousko do Itálie a zpátky řidiči motorových vozidel továrních značek Ferrari, Lamborghini, McLaren a Porsche s českými registračními značkami,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podle policie vyráželi řidiči na závod se svým i sporťáky z Prahy a přes bývalé hraniční přechody cestovali do Spolkové republiky Německo. „Projížděli z Philippsreut přes Waldkirchen směrem na Passau a dále po dálnici B12 a B20 až do Burghausen. Jejich jízda byla nebezpečná, značně překračovali rychlost jízdy, nebezpečně předjížděli, čímž docházelo k velmi nebezpečným situacím. Následujícího dne byl ve Waidhaus in der Oberpfalz na výjezdu z České republiky zastaven a kontrolován sedmadvacetiletý řidič jednoho z výše uvedených vozů. Státní zastupitelství Passau nařídilo odnětí jeho řidičského průkazu,“ konstatovala policejní mluvčí.

V souvislosti s touto událostí se pasovští policisté obracejí na českou veřejnost a hledají svědky či řidiče, kteří byli nebezpečnou jízdou řidičů ohrožování, aby se přihlásili na Verkehrspolizei Passau (Policejní dopravní inspektorát v Pasově) na telefonním čísle 0049 851/9511-5021. Prostřednictvím následujícího linku mohou občané, kteří mají fotografie či kamerové záznamy těchto sportovních vozidel, svoje materiály jednoduše poskytnout německým policistům. Portál pro nahrávání médií zde.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, řidič, auto, závod, nelegální závod, Německo, Ferrari, Porsche, Lamborghini, McLaren Automotive, Pasov, Česko, Itálie, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči sporťáků s českými značkami ohrožovali při nelegálním závodu motoristy v SRN, policie hledá svědky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.