Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladík najel do vypuštěného rybníku. Poté od nehody odešel

Na Českobudějovicku včera havaroval mladý řidič, který vyjel mimo silnici a skončil ve vypuštěném rybníku. Z místa nehody se rozhodl odejít. Ráno vůz našel zaměstnanec energetické společnosti. I po několika hodinách od nehody ukázal test na alkohol pozitivní výsledek, mladík tak přišel o řidičský průkaz.

Mladý muž havaroval na okraji Trhových Svinů. Auto se našlo ve vypuštěném rybníku. „Šetřením policisté prokázali, že řidič (ročník 2003) uvedeného vozidla jel nedělní noci po ulici Samota, kdy pravděpodobně při projíždění levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze komunikace, s vozem vjel vlevo mimo pozemní komunikaci, kde porazil elektroměr - kapličku - a poté vjel do vypuštěného rybníku,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Z místa řidič odešel společně s dalšími osobami. Nehodu pak ráno oznámil v ranních hodinách pracovník energetické společnosti. Mladíka, který pak k autu přišel, vyzvali policisté k testu na zjištění návykové látky v dechu, který byl pozitivní. 

„Následný odběr biologického materiálu odmítl. Poté ho vyzvali k testu na zjištění drog, kdy výsledek byl pozitivní na syntetické látky. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a ve věci je vedeno vyšetřování pro naplnění skutkové podstaty přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu,“ dodal Bajcura. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky auto, policie, nehoda, rybník, řidič, trhové sviny, okres České Budějovice, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík najel do vypuštěného rybníku. Poté od nehody odešel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.