Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie vyslechla ženu, kterou zajistila na Babišově mítinku v Krumlově. Protesty dnes pokračovaly i v Táboře

, aktualizováno 4. srpna 2022, 18:09

Policie už vyslechla ženu, kterou zajistila na středečním mítinku poslance hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše v Českém Krumlově. Vede s ní přestupkové řízení. Ženu bezprostředně po výslechu policisté pustili, uvedl mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík. Postup policistů vůči ženě, která proti Babišovi protestovala, prověří policejní úřad vnitřní kontroly.

Prověření úřadu uložil policejní prezident Martin Vondrášek. Reagoval na video webu Forum24, na němž dva neuniformovaní policisté odvádějí ženu do neoznačeného auta. Policie už dřív uvedla, že žena policistu v civilu napadla. Ona sama řekla deníku Forum24, že udeřila muže, který do ní během akce strkal, aniž věděla, že jde o policistu v civilu.

„Je běžné, že dohlížíme na akcích, které vyhodnotíme jako rizikové. A to bez důvodu na to, kdo je organizátorem mítinku. Setkání veřejnosti s Andrejem Babišem patří do té kategorie, protože tam občas k nějakým konfliktům dochází,“ zdůvodnil Moravčík, proč policie na mítinku v Českém Krumlově byla. „Z vlastní zkušenosti z různých shromáždění můžu říct, že neuniformovaní policisti běžně v davu jsou, i když jde o absolutně klidnou akci,“ doplnil.

Jste zoufalci, vzkázal Babiš protestujícím

K incidentu odlišného charakteru došlo také při Babišově první zastávce v Jihočeském kraji, kterou bylo náměstí v Třeboni. Bývalého premiéra tam přišlo v úterý vypískat několik desítek jeho odpůrců s transparenty. Celá akce nakonec musela být předčasně ukončena, protože policistům někdo nahlásil možný atentát na politika. „Informace o plánovaném atentátu se nezakládala na pravdě,“ potvrdila ve čtvrtek redakci Drbny mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Setkání Andreje Babiše s občany v Třeboni skončilo předčasně. Na bývalého premiéra měl být podle jeho slov nahlášen možný atentát. Informaci potvrdil Drbně ve videu. Samotný příjezd Babiše na třeboňské náměstí se setkal s velkou vlnou nevole. Na...

Protesty pokračovaly i poslední den Babišovy návštěvy Jihočeského kraje. Desítky protestujících přišly na jeho mítink v Táboře a hlasitým pískáním, troubením a zvoněním se snažily akci narušit. Sám Babiš na to reagoval tak, že protestující označil za agresory, zoufalce a voliče pětikoalice. Na místě byl mimo jiné přítomen také speciální antikonfliktní tým, který protestující preventivně ihned oddělil od Babišových příznivců, aby v davu nedocházelo k násilnostem.

Babiš od začátku léta jezdí za voliči po Česku, pořídil si k tomu obytný vůz. Odmítá, že jde o kampaň před prezidentskými volbami. Cesty podniká jako předseda hnutí ANO v souvislosti se senátními a komunálními volbami, řekl už dřív. Na sociálních sítích se občas objeví nahrávky konfliktů mezi Babišovými příznivci a odpůrci nebo emotivní protesty proti expremiérovi. Koncem června Babiš uvedl, že plánuje oznámit rozhodnutí ohledně své případné prezidentské kandidatury nejspíš 4. listopadu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto

Štítky Babič, ANO, protest, napadení, žena, policie, Andrej Babiš, Český Krumlov, Tábor, ANO 2011, Policejní prezidium České republiky, Martin Vondrášek, Jihočeský kraj, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Babišovi prochází zlodějiny, jeho úředníci kupují za státní peníze auta k narozeninám manželům a další a další podvody. Na to je policie krátká, ale na provokace mají specialistů dost.

Pátek, 5. srpna 2022, 11:38Odpovědět

Policie vyslechla ženu, kterou zajistila na Babišově mítinku v Krumlově. Protesty dnes pokračovaly i v Táboře  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.