Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policejní fena vypátrala spícího zloděje v chatě. Vařil si tam guláš

Až na tři roky do vězení může jít třicetiletý muž, kterého chytili na konci srpna jindřichohradečtí policisté. Muž se vloupal do dvou chat, kde ukradl jídlo a poté si z něj uvařil houbový guláš. Po jídle v jedné z chat usnul. Nečekalo ho ale příjemné probuzení, na místě ho během chvíle vypátrala policejní fena Godiva.

K události došlo v neděli 28. srpna v chatové osadě Otín na Jindřichohradecku. Třicetiletý zloděj si tady vybral jednu chatu, u které rozbil kamenem okno a vloupal se dovnitř. Po prohledání si odtud odnesl různá koření, hořčici, kávu, sušenky a další jídlo. „To však zloději nestačilo a zamířil do další chaty. Opět použil kamen, rozbil okno vstupních dveří a dostal se dovnitř. Měl vlastní houby, a tak si na elektrickém vařiči uvnitř chaty připravil guláš, který snědl a šel spát," popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

Mezitím už se ale o vloupání dozvěděla policie a prohledávala první místo činu. Díky policejní feně Godivě, která byla do akce také nasazena, se podařilo spícího zloděje po chvíli vypátrat a zadržet.

Způsobená škoda nepřesáhla čtyři tisíce korun, za krádež a porušování domovní svobody ale muži hrozí až tři roky vězení. „Policisté případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Pachatel by měl skončit do dvou týdnů před soudem," uzavřela Schwarzová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, zloděj, policie, chata, guláš, pes, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní fena vypátrala spícího zloděje v chatě. Vařil si tam guláš  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.