Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Při nehodě v Plané se zranilo šest lidí, polovina byla nezletilá. Řidič nadýchal tři promile

, aktualizováno 26. září 2022, 9:22

Kvůli čelnímu střetu dvou osobních aut byla v neděli večer neprůjezdná silnice I/3 v Plané u Českých Budějovic. Při nehodě se zranilo šest lidí, tři byli nezletilí. Policie osobní dopravu odkláněla přes Včelnou a Boršov nad Vltavou. Řidič, který nehodu způsobil, byl pod vlivem alkoholu.

K čelnímu střetu dvou osobních aut došlo v neděli kolem šesté hodiny večer na silnici I/3 v Plané u Českých Budějovic. „Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem tovární značky Seat Alhambra,“ popsal nehodu policejní mluvčí Milan Bajcura.

Při nehodě se zranilo šest lidí. Na místě zasahovalo pět posádek zdravotníků a dva lékaři. „Záchranáři na místě ošetřili 6 zraněných, z nichž 3 byly osoby nezletilé. Všechny účastníky nehody jsme po nezbytné přednemocniční péči převezli do traumacentra krajské nemocnice," uvedla mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová. Podle ní se jednalo převážně o lehčí poranění v oblasti hrudníku. Dva muži utrpěli poranění hlavy a končetin. 

Silnice byla kvůli nehodě uzavřená a policie odkláněla dopravu v Boršově nad Vltavou přes Včelnou a Rožnov do Českých Budějovic. Objízdná trasa byla ale jen pro osobní auta, náklaďáky musely počkat, až do osmé hodiny večer, kdy byla silnice průjezdná.

Jeden z řidičů byl podle policie pod vlivem alkoholu. „Z dechu řidiče byl cítit závan alkoholu, proto byl vyzván k testu na zjištění návykové látky. Výsledek měření se přiblížil k třem promile,“ dodal Bajcura. Stejný výsledek ukázal i opakovaný test. „Na základě této skutečnosti byl v zdravotnickém zařízení vyžádán odběr krve k následném znaleckému posudku,“ uzavřel mluvčí.

Po střetu s vlakem záchranáři vyprošťovali z auta staršího muže

Vážná dopravní nehoda se dnes odpoledne stala u Blatné na Strakonicku. Na železničním přejezdu tam došlo ke střetu vlaku s osobním automobilem. Uvnitř vozu zůstal zaklíněn v bezvědomí muž. Hasiči a záchranáři ho vyprostili a poté letecky...

 

Během neděle řešila jihočeská policie spolu se zdravotníky i další nehody. K vážné dopravní nehodě došlo odpoledne u Blatné na Strakonicku. Na železničním přejezdu se srazil vlak s osobním automobilem. Řidič, starší muž, zůstal v bezvědomí zaklíněný v autě. K další události vyjížděli záchranáři k vesnici Dolní Jílovice na Českokrumlovsku. Podle Fajtlové osobní vozidlo čelně narazilo do stromu. Seděli v něm tři lidé cizí státní příslušnosti. „Vážná nehoda byla také v Trhových Svinech. Muž jedoucí na elektrické koloběžce spadl a zranil se," řekl mluvčí policie Milan Bajcura. V krvi měl muž přes 2,9 promile alkoholu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto čtenář Budějcké Drbny

Štítky krimi, nehoda, policie, České Budějovice, havárie, Planá, silnice, Včelná, Boršov nad Vltavou, Škoda Fabia, SEAT Alhambra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě v Plané se zranilo šest lidí, polovina byla nezletilá. Řidič nadýchal tři promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.