Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lezec spadl v Domoradických skalách. Záchranáři k němu museli dojít

Jihočeští zdravotníci vyjížděli dnes odpoledne k lezci, který spadl v Domoradických skalách na Českokrumlovsku. Ke zraněnému muži museli záchranáři kvůli terénu dojít stovky metrů. Následně ho s podezřením na středně těžká poranění v oblasti hlavy a dolních končetin převezli do českobudějovické nemocnice.

Do Domoradických skal na Českokrumlovsku vyjížděli jihočeští záchranáři dnes odpoledne. Podle prvotních informací šlo o lezce, který měl ve skalách spadnout. Na místo ihned vyrazila posádka rychlé zdravotnické pomoci a lékařská posádka rendez-vous z Českého Krumlova. 

„Muž středního věku byl při vědomí, ale na mechanismus úrazu si nepamatoval. Jelikož ke skalám nevedou příjezdové cesty, museli záchranáři ke zraněnému lezci dojít stovky metrů a nutné pomůcky si přinést," popsala mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Záchranáři muži podali nezbytné léky, imobilizovali ho vakuovou matrací a následně ho transportovali do českobudějovické nemocnice. Muž utrpěl středně těžká poranění v oblasti hlavy a dolních končetin.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK

Štítky krimi, nehoda, českokrumlovsko, zzs jk, zdravotnická záchranná služba, skála, Nemocnice České Budějovice, okres Český Krumlov, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lezec spadl v Domoradických skalách. Záchranáři k němu museli dojít  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.