Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Patnáctiletý mladík vyvezl své kamarády na výlet. Auto si půjčil od strýce

Neobvyklý případ řešili o uplynulém víkendu českokrumlovští policisté. Během běžné silniční kontroly narazili na mladíka, který si vypůjčil auto od svého strýce a se svými kamarády vyrazil na výlet. Problémem ale bylo, že nikdo z nich nebyl plnoletý a nevlastnil řidičský průkaz.

Popisovaný incident se stal v Papírenské ulici ve Větřní. Policie si tady všimla osobního auta značky Audi A3, které se rozhodla zkontrolovat. „Po zastavení vozidla jeden z policistů přistoupil k místu řidiče a vyzval ho, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Na toto mu však k jeho překvapení řidič sdělil, že řidičský průkaz nevlastní z důvodu, že mu ještě nebylo 18 let," popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Následně policisté zjistili, že auto řídil teprve patnáctiletý mladík, který navíc vezl dva spolujezdce ve věku patnáct a čtrnáct let. U „řidiče“ provedli test na přítomnost alkoholu nebo jiných návykových látek, která vyšla negativní.

Auto si měl mladík tajně vypůjčit od svého strýce a se svými kamarády vyrazil na výlet. „Vozidlo řídil z Hradiště u Kaplice přes Český Krumlov do Větřní a dále chtěl jet s kamarády do Slupečné u Lipna nad Vltavou za jiným kamarádem," dodal mluvčí.

Policie o celé události informovala rodiče všech výletníků a ti si je následně vyzvedli na služebně ve Větřní. „Mladistvý řidič se svým jednáním dopustil provinění neoprávněné užívání cizí věci, které však jeho strýc s policisty řešit nechtěl. Celá věc tak skončí na českokrumlovském městském úřadu, který bude projednávat to, že mladík vozidlo řídil bez příslušného řidičského oprávnění," uzavřel Šupík.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, řidič, mladík, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Patnáctiletý mladík vyvezl své kamarády na výlet. Auto si půjčil od strýce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.