Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čeští policisté pronásledovali ujíždějícího řidiče až do Rakouska. Po nehodě skočil do rybníka

Čeští policisté v neděli večer pronásledovali ujíždějící Volkswagen Golf až do rakouského Bad Leonfelden. Honičku ukončila až nehoda, která se obešla bez větších škod na majetku. Třicetiletý Rakušan neměl za volantem co pohledávat, jelikož nemá řidičský průkaz.

Celou honičku odstartovala nehoda na českém území, ke které byli voláni lipenští policisté. K ní došlo u Vyššímu Brodu, kde se mělo pohybovat osobní auto, jehož řidič z místa ujel. „V centru obce popsané vozidlo zaznamenali, a proto se za ním rozjeli, kdy za pomocí výstražného znamení signalizovali, aby zastavil. Řidič Golfu však zvýšil svou rychlost a ujížděl směrem na obec Studánky a k státní hranici s Rakouskou spolkovou republikou,“ shrnul mluvčí policie Milan Bajcura.

Čeští policisté v pronásledování pokračovali také na rakouském území. „Strážci pořádku muže pronásledovali až do obce Bad Leonfelden, kde na kruhovém objezdu vlivem vysoké rychlosti havaroval mimo komunikaci a do oplocení zahrady domu. Poté muž z vozu vystoupil a utíkal přes zahrady,“ dodal Bajcura.

V tu dobu se do pátrání po muži zapojil i rakouský policista, který s sebou měl služebního psa. „Utíkající muž sice skočil do rybníku a pak se schoval v křoví, ale psa neoklamal. Společnými silami policisté muže zadrželi a zabránili dalšímu protiprávnímu jednání přiložením služebních pout,“ doplnil Bajcura.

Prochladnutý třicetiletý muž tak brzy skončil v rukou policistů. Až později se ukázalo, proč ujížděl. Neměl totiž řidičský průkaz a po negativním testu na alkohol odmítl zkoušku na návykové látky. Podle agentury APA byl lehce zraněný a podchlazený převezen do nemocnice. Nyní na něj bude podáno trestní oznámení.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky řidičský průkaz, Bad Leonfelden, Volkswagen Golf, Vyšší Brod, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští policisté pronásledovali ujíždějícího řidiče až do Rakouska. Po nehodě skočil do rybníka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.