Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pokud mě nezavřete, budu porušovat zákon, svěřil se muž policistům. Při cestě ze služebny proto rozbil okno

Kuriózním případem se na začátku března zabývali strakoničtí policisté. Jejich obvodní oddělení několikrát navštívil muž, který se dožadoval zavření do vězení. Policistům přiznal, že do té doby, než skončí za mřížemi, bude páchat trestnou činnost. Místo toho ale skončil v péči lékařů.

„Muž se domníval, že když spáchá něco protiprávního, policie ho zavře do vězení.  A tak si vymyslel, že v supermarketu v nákupním centru ve Strakonicích ukradl tři čokolády. Jeho lež mu ale nevyšla a policisté se s mužem po ověření a zaznamenání jeho výpovědi rozloučili,“ shrnula mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Reakce policistů ale muže neuspokojila a při cestě ze služebny rozbil skleněnou výplň okna u budovy v ulici Krále Jiřího z Poděbrad. Doufal, že za tento čin už půjde do vězení.

„Opět se tedy vrátil na policii, kde se dobrovolně přiznal. Při výslechu stále uváděl, že pokud jej policie nezavře, bude pokračovat v porušování zákona. Strakoničtí policisté jeho přestupkové jednání zaznamenali. Navíc správně vyhodnotili, že muž ve své tíživé situaci nepotřebuje pomoc policistů, ale pomoc lékařů,“ uzavřela Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Strakonice, Policie ČR, vězení, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud mě nezavřete, budu porušovat zákon, svěřil se muž policistům. Při cestě ze služebny proto rozbil okno  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.