Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zloděje odhalil policista v civilu. Všiml si kradeného auta

Táborským policistům se podařilo vypátrat muže, kterého podezírají z rozsáhlé majetkové činnosti. Padesátiletý muž měl podle nich odcizit na Jihlavsku auto a krást v restauracích, penzionech a hotelích. Odjet měl bez placení také z čerpací stanice. Hrozí mu až pět let vězení.

Padesátiletého muže podezřelého hned z několika trestných činů se podařilo vypátrat díky všímavému policistovi. Ten si ve svém volném čase všiml auta Suzuki Jimmy, které jelo Týnskou ulici v Táboře. „Policista byl přesvědčen, že po zmiňovaném vozidle bylo vyhlášeno pátrání jako po odcizeném, což se vzápětí potvrdilo. Informace okamžitě předal svým kolegům a vydal se za odcizeným vozidlem. Policisté společně řidiče zadrželi,“ uvedl policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Jak se později ukázalo, muž toho měl na svědomí mnohem více. Od února letošního roku se měl dopustit jedenácti trestných činů na Táborsku, Příbramsku, Rokycansku a Jihlavsku. „Zaměřoval se především na krádeže peněz v restauracích, penzionech a hotelích. V podnicích byl vždy jako zákazník. V nestřeženém okamžiku odcizil z prostoru za barovým pultem peněženku s tržbou. V jednom případě kradl v obchodě na Táborsku, kde vnikl do místnosti pro zaměstnance a odcizil z ní dámskou peněženku s osobními doklady a platební kartou. Peníze kradl i v nehtovém studiu na Příbramsku,“ uvedla Pokorná.

Posledním činem bylo odcizení zmiňovaného auta na Příbramsku, kde se měl vloupat do jednoho z pokojů v penzionu, kde byl ubytovaný, ukrást klíčky od auta a odjet s ním. Poté také odjel bez placení od čerpací stanice, kde tankoval. Celková způsobená škoda je podle policie vyšší než 300 tisíc korun.

„Muž je obviněn ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Návrh soudce akceptoval a poslal padesátiletého muže do vazební věznice. Policisté stále na případu intenzivně pracují," dodala mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, krádež, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděje odhalil policista v civilu. Všiml si kradeného auta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.