Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trojice se vloupala do domu na Prachaticku. Ukradla vltavíny za stovky tisíc

Až pět let vězení hrozí trojici, která se v lednu letošního roku vloupala do jednoho z domů na Prachaticku a odnesla odtud jeden a půl kilogramu vltavínů. Policistům se podařilo pachatele dopadnout předtím, než stačili sbírku drahých kamenů prodat. Zloději jsou stíháni na svobodě.

Prachatičtí kriminalisté obvinili z krádeže osmadvacetiletého muže, devatenáctiletou ženu a dalšího mladistvého muže. Trojice se měla v první polovině ledna vloupat do rodinného domu v obci Lhenice na Prachaticku, odkud ukradli sbírku cenných kamenů. „Jednalo se o celkem 1,5 kilogramu vltavínů, které byly volně uložené ve vitríně v obývacím pokoji. Majiteli tak způsobili škodu za 316 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Pachatele se podařilo dopadnout ještě předtím, než dokončili prodej kradených vltavínů. Díky tomu se celá sbírka vrátila zpět majiteli. 

Trestní stíhání trojice pachatelů je vedeno na svobodě. V nejbližší době je čeká soud. „V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela Joklová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, vltavíny, krádež, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Jsou pro recidivisty a vyšetřované na svobodě monitorovací náramky které se před časem vyvíjely ? O důvodech dnešního bordelu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, na yt FTV Prima Zlato národu ukradeno, na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní). Přijďte všichni ke všem volbám říct mafii a dost. A 16.9. Na Václavském náměstí.

Pátek, 11. srpna 2023, 18:00Odpovědět

Trojice se vloupala do domu na Prachaticku. Ukradla vltavíny za stovky tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.