Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sousedce nadával a se sekerou v ruce vyhrožoval zabitím. Agresor skončil ve vazbě

Až osm let vězení hrozí jednašedesátiletému muži, kterého v minulém týdnu zadržela zásahová jednotka policie. Muž totiž nejprve slovně napadal svoji sousedku, poté jí a jejím přátelům se sekerou v ruce vyhrožoval zabitím. Je obviněný z vydírání a nebezpečného vyhrožování.

Incident se odehrál v bytovém domě v Bělčicích na Strakonicku. Podle policie měl jednašedesátiletý muž na společném dvoře slovně napadat svoji sousedku. „Vulgárně jí nadával a vyhrožoval zabitím. Sprosté nadávky a výhružky směřoval také na další osoby, které přišly za ženou na návštěvu. Nepříčetně křičel, sprostě nadával a v ruce držel sekeru. Jeho agresivní chování neustávalo. Sousedku opakovaně urážel sprostými vulgarismy a snažil se vylézt na parapet jejího okna v přízemí domu, kdy v ruce držel palici,“ popsala okolnosti případu policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Žena proto přivolala policii. Agresor se ale před příjezdem hlídky zavřel ve svém bytě a na policisty nereagoval. Na místo v té době dorazila také zásahová jednotka, která nejprve muže vyzvala, aby dveře otevřel, když ale nereagoval, vyrazila je a za pomocí donucovacích prostředku ho zadržela. V bytě pak našli policisté zmiňovanou sekeru a kovovou palici.

Z policejní cely putoval jednašedesátiletý agresor rovnou do vazby. „Muž je obviněný ze spáchání zločinu vydírání v jednočinném souběhu s přečinem nebezpečné vyhrožování. V případě pravomocného odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let," uzavřela Nováková.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, agresor, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sousedce nadával a se sekerou v ruce vyhrožoval zabitím. Agresor skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.