Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Žena chtěla na Facebooku prodat mobilní telefon. Místo toho přišla o více než 100 tisíc korun

O více než 100 tisíc korun přišla žena, která chtěla prostřednictvím Marketplace na sociální sítí Facebook prodat mobilní telefon. Ozval se jí zájemce, kterému vyplněním údajů k internetovému bankovnictví v zaslaném odkazu dala kompletní přístup ke svým financím. Podvodník si pak mohl s jejími penězi nakládat podle libosti.

Podvedená žena se na kriminalisty obrátila na konci tohoto týdne. Na Marketplace na sociální síti Facebook chtěla prodat mobilní telefon. Na inzerát zareagoval zájemce, který jí po několika zprávách poslal odkaz na web napodobující stránky přepravní společnosti Zásilkovna.

„Bohužel zde žena vyplnila údaje ke svému internetovému bankovnictví a umožnila tak pachateli manipulovat s jejími penězi. Zloděj si převedl i peníze ze spořicího účtu na běžný a prováděl také online platby. Žena přišla o více než 100 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Případem se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality. Před podobnými incidenty policie dlouhodobě varuje. „Upozorňujeme všechny, aby nikdy na zaslané odkazy nereagovali a nevyplňovali svoje data k přihlášení do internetového bankovnictví. Pokud něco prodávám, uvedu jen číslo svého účtu. Jakékoli odkazy jsou vždy nebezpečné, často vás navedou na stránky napodobující ty oficiální. Jde o stánky, které jsou vytvořené s cílem získat vaše data a pak peníze z účtů," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky krimi, policie, podvodník, podvod, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Lidé se musí spojit, mluvit spolu, začít uklízet od obcí,, starostů které lidé znají, chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! Viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war ! Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme !

Středa, 22. listopadu 2023, 02:05Odpovědět

Žena chtěla na Facebooku prodat mobilní telefon. Místo toho přišla o více než 100 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.