Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Budějcích napadli mladíka kvůli duhové vlajce. Věc šetří policie

Napadení mladíka s duhovou vlajkou, ke kterému mělo dojít v Českých Budějovicích, řeší policie. K incidentu se na Twitteru vyjádřil i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Napadený skončil s tržnými ranami v obličeji, jak je patrné z fotografií, které zveřejnil na Facebooku.

Napadený mladík popsal včera v noci incident na svém facebookovém profilu. V něm píše, že stačila duhová vlajka, která vyprovokovala tři mladíky k jeho napadení. „Zmlátit týpka za symbolické sdělení, ohledně šancí pro všechny, je nepřípustné a projev nízkého chování. Obecně se bojím, že tahle věc bude nevyslyšena,“ stojí v příspěvku.

Podle fotografií, které mladík zveřejnil, utrpěl tržné rány v obličeji.


Vyjádření napadeného mladíka k incidentu. Zdroj: facebook.com

Kdy a kde mělo k napadení dojít, v textu neuvádí. Na incident během pondělního dopoledne reagoval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Lidi se bohužel vzájemně napadají z různých příčin, pokud je ale důvodem jiná sexuální orientace, rasa, barva pleti, politické vyznání, věk, pohlaví nebo jazyk, považuju to za zvlášť odsouzeníhodné. Hnutí STAN i já osobně podporujeme takovou změnu trestního zákoníku, která by tresty za tyhle útoky zpřísnila,“ napsal Rakušan na sociální síti X (dříve Twitter).

Vyjádření na sociálních sítích přidala také náměstkyně českobudějovické primátorky Zuzana Kudláčková (Piráti). „Předsudečné násilí je absolutně nepřijatelné a je mi velmi líto, že i v 21. století se u nás toto děje. Je velmi smutné, že někteří veřejní činitelé svou fanatickou rétorikou takové nálady ve společnosti povzbuzují,“ okomentovala na bývalém Twitteru.

Případem se zabývá policie. Ta upřesnila, že se událost stala v sobotu 2. prosince kolem čtvrté hodiny ráno v Českých Budějovicích. „V Piaristické ulici došlo k incidentu, při kterém byl napaden muž skupinou osob. Muž utrpěl zranění a byl převezen k ošetření do českobudějovické nemocnice,“ okomentovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Případ zatím vyšetřují jako trestný čin výtržnictví. „Změnu právní kvalifikace však nevylučujeme. Zároveň se obracíme na případné svědky tohoto incidentu, kteří mohli napadení vidět, aby kontaktovali policisty na telefonním čísle 974 226 700 nebo přímo na lince 158,“ napsali policisté.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Poskytnuto napadeným S. V.

Štítky krimi, policie, napadení, duhová vlajka, Vít Rakušan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Mají připravené transportéry, vodní děla,udavače. Na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova, na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, Bosé stopy značky Baťa, FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno (za soudruha Tošovského),... přijďte všichni ke všem volbám říct mafii a dost ! Jako to po mafiánské krizi v 2007-8 udělali na Islandu,vyhnali ty šmejdy a jsou v desítce nejbohatších zemí ! Pracovat na V4+ !

Pátek, 8. prosince 2023, 13:52Odpovědět

Martin Vaněk

To spíše vypadá na další provokační fake Reinharda Rakušana a jeho soldatesky: Opravdu tady někdo věří, že se deviant v noci rozhodne prohánět po ulicích s vlajkou jen tak? Pravděpodobně jde o připravenou provokaci k odklánění pozornosti tímto režimem, o čemž svědčí i reakce "šokovaných" politiků - proč nejsou šokováni, a nevydávají prohlášení, když asociální svoloč ze známé minoritní skupinky terorizuje dnes a denně majoritu? No protože se jim to nehodí do krámu - na pomoci českým lidem totiž tolik nenakradou jako přes ziskovky, napojené na erární vemínka...

Pátek, 8. prosince 2023, 09:01Odpovědět

Libor Burian

Bendostán vznikl po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů, loutky, bílí koně kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula, dvořákčt, pávků, rycheckých, střížů viz Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, citát mužika s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...(-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako vČíně, autíčka na baterky, inflace, ceny všeho, dotace, fijalovéneZiskovky kterých je asi 150000, 300 Pandora daňových rájařů odkláněčů. Lidé se musí spojit, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not War ! Filmy Ukřižování s Mel Gibsonem, Kladivo na čarodějnice, Wilsonov, Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Smrt krásných srnců, Musíme si pomáhat, Wintonovy děti, Hlava22, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1, 2, Devadesátky včetně dokumentu, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu, Arábie, Jugoslávie, Afgánistán, nyní Gazu,mafie jedná stále stejně. Pojďme k volbám poslat mafii do jejího mafiánského pekla kterým straší lidi stovky let od udání a ukřižování Ježíše a osvobození vraha a lupiče barabase.

Úterý, 5. prosince 2023, 14:20Odpovědět

Stanislav Tomas

Rozdělovat společnost je motem polistopadovým

Úterý, 5. prosince 2023, 06:02Odpovědět

Libor Burian

Ano, zubatá pakáž v usměvavé masce napadá důchodce, prý za vše mohou a překáží, teď šplhá se do eurozmaru. Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Výše co u mafií oblíbeného bombardování mi vypadly Drážďany, Nagasaki, Vietnam ...

Čtvrtek, 7. prosince 2023, 09:53Odpovědět

V Budějcích napadli mladíka kvůli duhové vlajce. Věc šetří policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.