Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kvůli parfému za 120 korun hrozí recidivistovi až tři roky vězení

Až na tři roky do vězení může jít dvacetiletý muž z Českokrumlovska, který ukradl v jednom z obchodních domů v Písku parfém. Muže krátce po činu zadržela ostraha obchodu. Kvůli zboží za necelé dvě stovky ho nyní čeká soud, muž už byl totiž v minulosti za podobný skutek odsouzen.

Celý případ má velmi rychlý spád. Dvacetiletý muž z Českokrumlovska se měl krádeže parfému v jednom z obchodních domů v Písku dopustit v úterý 16. ledna. „Pachatel si do obchodu přišel pro parfém, za který však neměl v plánu zaplatit. Ukryl si ho tak do kapsy u kalhot a prošel s ním přes pokladny. Krádež pachateli ale nakonec nevyšla, neboť byl krátce po činu zadržen ostrahou,“ popsal okolnosti případu policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Následně policie zloději sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Té se navíc dopustil i přes to, že byl za podobný skutek v posledních třech letech potrestán. „Za krádež parfému v hodnotě 120 korun ho tak do čtrnácti dnů čeká soud, kde mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let,“ uvedl Šupík.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, zloděj, recidivista, vězení, soud

Kvůli parfému za 120 korun hrozí recidivistovi až tři roky vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.