Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž, který útočil mačetou v nemocnici, nebyl příčetný. Trestní stíhání bylo zastaveno

Státní zástupce zastavil trestní stíhání muže, který loni v červnu zaútočil mačetou na zdravotnický personál na psychiatrickém oddělení českobudějovické nemocnice. Pachatel nebyl podle znalce v době útoku příčetný, tím pádem nebyl trestně odpovědný. Útočníkovi bude pravděpodobně uloženo ochranné léčení.

K útoku došlo v pátek 16. června před šestou hodinou odpoledne. Na psychiatrickém oddělení českobudějovické nemocnice tehdy zaútočil na zdravotnický personál muž s mačetou. Zranil čtyři lidi, sestry a sanitáře. Personálu se podařilo útočníka znehybnit a předat do rukou policie. Na místě zasahovali tři posádky a lékař zdravotnické záchranné služby.

Útočník z nemocnice je ve vazbě. Podobným hrůzám nelze zabránit, řekl hejtman

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, který v pátek napadl personál psychiatrického oddělení českobudějovické nemocnice mačetou. Za ublížení na zdraví mu hrozí pět až 12 let ve vězení. Událost se dnes řešila při jednání...

Kriminalisté útočníka obvinili z těžkého ublížení na zdraví. V případě prokázání viny mu hrozilo až 12 let vězení. Vyšetřování tehdy devětadvacetiletého muže probíhalo vazebně. 

Policie dnes informovala o tom, že trestní stíhání bylo zastaveno. „Po všech provedených úkonech na místě činu, výsleších osob a především na základě znaleckých posudků, důležitý byl duševní stav obviněného, vyšetřovatel navrhl státnímu zástupci zastavení trestního stíhání. Obviněný muž byl podle znalce v době činu nepříčetný, tím pádem nebyl trestně odpovědný,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle něj bude pravděpodobně útočníkovi soudem uloženo ochranné léčení.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, stíhání, útok, mačeta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, který útočil mačetou v nemocnici, nebyl příčetný. Trestní stíhání bylo zastaveno  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.