Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie se na Písecku zaměřila na nelegální pobyt cizinců

Jihočeští policisté pokračovali v kontrolách zaměřených na pátrání po osobách, nelegální vykořisťování a nelegální pobyt na území České republiky. Tentokrát zasahovali na Písecku, kde se jim podařilo prokázat nelegální pobyt pětici mužů. Jeden z nich byl dokonce v pátrání.

Jihočeští cizinečtí policisté se spolu s pracovníky inspektorátu práce vydali na další kontrolu na Písecko. Zaměřili se především na pátrání po osobách, nelegální vykořišťování, a také na osoby, které na území České republiky pobývaly bez potřebných povolení. 

„Policisté zjistili pohyb bezmála dvou desítek osob cizí státní příslušnosti, z bývalých republik východního bloku. Osoby při kontrole předložili osobní doklady a povolení k pobytu v jiných členských zemích, nikoli však České republiky,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Nelegální pobyt se podařilo prokázat pětici mužů, která měla problémy s doklady. „Jeden z nich byl v pátrání v Schengenském informačním systému a další jako nežádoucí osoba na území Evropské unie,“ uzavřel Bajcura.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, pátrání, Písecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie se na Písecku zaměřila na nelegální pobyt cizinců  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.