Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Podezřelý přívěs na parkovišti ukrýval ukradené Porsche z Německa

Luxusní automobil našli policisté v přívěsu, který stál na jednom z parkovišť v Táboře. Později se ukázalo, že jde o kradený vůz z Německa. Díky rychlé reakci zásahové jednotky se poté podařilo zadržet muže z Táborska a Ostravska.

O případu dnes informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná. Ta uvedla, že celý příběh začal pár dní před vánočními svátky loňského roku. Tehdy stál na Pražském sídlišti v Táboře podezřelý přívěs na přepravu vozidel se skříňovou nástavbou

„Vzápětí policisté zjistili, že jeho útroby skrývají sportovní luxusní automobil značky Porsche 718 Cayman GT4 a čtyři kompletní kola k vozidlu BMW v závodní verzi. Vynikající operativní činností se podařilo zjistit, že přívěs s luxusním vozem byl odcizen v Německu, konkrétně v Bavorsku,“ popsala Pokorná.

Táborští kriminalisté proto začali řešit mezinárodní případ a spojili se s kolegy z Německa. 

„Na základě své intenzivní, soustavné a precizní práce zadrželi v uplynulých dnech, ve spolupráci se Zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a Zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, tři muže. Dva ze zadržených byli obviněni,“ popsala Pokorá.

Škoda je zatím více než 10 milionů korun

Dvaatřicetiletý muž z Táborska si již převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zločinu krádež formou spolupachatelství a pro přečin neoprávněné užívání cizí věci. Šestačtyřicetiletý muž z Ostravska je obviněn ze spáchání zločinu krádež formou spolupachatelství a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Vyšetřováním bylo zjištěno, že mladší z mužů měl využít ke krádeži přívěsu dodávkový automobil, kterého se měl neoprávněně zmocnit v jedné z půjčoven automobilů v Českých Budějovicích. Obviněný muž z Ostravska měl řídit vozidlo i přesto, že mu byl uložen několika rozhodnutími soudů a správních orgánů zákaz řízení všech vozidel,“ informovala Pokorná.

Oba muži navíc byli v posledních třech letech potrestáni pravomocným rozsudkem soudu. V současné době je zjištěná škoda víde než 10 milionů korun. Kriminalisté na případu i nadále intenzivně pracují.

„Byl podán státnímu zástupci podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval a poslal oba do vazební věznice. U soudu jim hrozí trest odnětí svobody na dobu až osmi let,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, tábor, porsche, krádež, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podezřelý přívěs na parkovišti ukrýval ukradené Porsche z Německa  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.