Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hora si připsal dvě vítězné trefy za sebou. V útoku jsme se uklidnili, tvrdí

Fotbalisté českobudějovického Dynama splnili úkol před reprezentační přestávkou a v posledních dvou zápasech posbírali plný počet bodů. I díky dvěma vítězným trefám Jakuba Hory se tak Jihočeši odrazili od spodních pater tabulky na dosavadní sedmé místo.

Šest bodů z posledních dvou zápasů, skóre 6:2 a klidný střed tabulky. To je bilance Dynama, které si po třech porážkách zlepšilo pozici díky dvěma výhrám 3:1 nad Karvinou a Pardubicemi. Jihočechy může těšit především produktivita, ve dvou zápasech nastříleli stejný počet branek jako za šest předchozích ligových utkání. 

Velký podíl na tom má i zkušený Jakub Hora. Ten si proti Karviné i Pardubicím připsal vítězné trefy. „Určitě je to dobře pro sebevědomí, protože tohle se ode mě čekalo. Týmu jsem teď pomohl, i když jsem možná některé předchozí zápasy hrál lépe. Jsem ale hlavně rád, že máme jako tým z těch dvou zápasů šest bodů,“ zhodnotil. 

Dynamo po dalším comebacku udolalo Pardubice

Od začátku sezony se na Střeleckém ostrově uchytilo jedno pravidlo. Pokaždé, když hraje Dynamo, počasí na jihu Čech je přímo báječné. Stejně tomu bylo i v 10. kole FORTUNA:LIGY, kdy České Budějovice přivítaly Pardubice. Východočeši se nejprve...

Právě na ofenzivě podle něj Dynamo v posledních týdnech pracovalo. „Myslím, že jsme se v útoku uklidnili. Těch prvních šest kol jsme chtěli všechno hrnout dopředu hrozně uspěchaně. Uplynulých 14 dní na tom pracujeme a na hřišti je vidět, co chceme hrát,“ přidal třicetiletý Hora, bývalý hráč Plzně, Teplic, Rigy či poslkého klubu Podbeskidzie.

Kromě něj jsou produktivní také Mick van Buren či Fortune Bassey. První jmenovaný má bilanci dvě branky a dvě asistence, druhý se trefil čtyřikrát a na jeden gól přihrál. 

„Cílem bylo získat šest bodů“

Zlepšení vnímá i trenér David Horejš. Toho mrzelo, že tým nezískal body z utkání proti Plzni, kdy se Dynamo prezentovalo možná nejlepším výkonem v letošní sezoně, ale prohrálo 1:2. „Potom jsme si dali jasný cíl, tedy získat šest bodů, i když víme, že vyhrát v lize dvě utkání za sebou není jednoduché. Jsem rád, že se to povedlo,“ shrnul. 

Program Dynama

6. 10. Dukla Praha - Dynamo (MOL Cup)
16. 10. Jablonec - Dynamo 
24. 10. Dynamo - Slavia Praha 

Také trenér Horejš přiznal, že klub v posledních týdnech pracoval na ofenzivě. „Od zápasu s Plzní s klukama řešíme, jak se chovat v poslední třetině, nebo jak řešit některé situace a proti Pardubicím to bylo vidět,“ zmínil trenér. 

Dynamo má tak před reprezentační pauzou 13 bodů, což stačí na sedmé místo. Před přestávkou Jihočechy čeká ještě pohárové utkání s pražskou Duklou. 

„V poháru samozřejmě chceme postoupit. Někteří hráči mají šrámy, takže věřím, že si poté odpočineme, dobře potrénujeme a do další fáze sezony vstoupíme tak, jak jsme dnes skončili,“ dodal Horejš po zápase proti Pardubicím. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fotbal, české budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Hora, FK Pardubice, FC Viktoria Plzeň, David Horejš, MFK Karviná, trenér, FK Dukla Praha, SK Slavia Praha, Riga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hora si připsal dvě vítězné trefy za sebou. V útoku jsme se uklidnili, tvrdí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.