Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Čolič se opět trefil. Přidá další gól proti Slavii? Můžeme tam vyhrát, věří

Gólem pomohl k remíze s Pardubicemi a včera jeho branka rozhodla o třech bodech, které Dynamo získalo proti Jablonci. Obránce Benjamin Čolič zažívá povedené období a věří, že České Budějovice mohou zabojovat o první šestku ligové tabulky.

I díky Benjaminu Čoličovi ukončili Jihočeši sérii šesti utkání bez ligové výhry. „Ten zápas pro nás byl důležitý. Měli jsme tam sérii bez výhry a asi pětkrát jsme remizovali, takže bylo potřeba vyhrát,“ zhodnotil po zápase střelec vítězného gólu.

Trefu si Čolič připsal už v páté minutě po akci z pravé strany hřiště. „Chtěl jsem dát míč pod sebe, ale když jsem zvedl hlavu, bylo tam asi 15 hráčů. Proto jsem to dal stříleně po zemi a věřil, že to skončí v síti. Hlavně že to tam spadlo, soupeř to asi trohcu tečoval, ale to je už jedno,“ popsal brankovou situaci zkušený fotbalista.

Benjamin Čolič v lize za Dynamo 
22/21: 17 zápasů / 3 góly / 2 asistence 
20/21: 27 zápasů / 8 gólů / 4 asistence
19/20: 26 zápasů / 2 góly / 6 asistencí

Toho těšilo, že hráli Jihočeši aktivně po prvním i druhém gólu. Další branku Dynamo nepřidalo, i přestože měli fotbalisté řadu příležitostí. Odkrytou síť netrefil například Mick van Buren, který před ní stál sám po přihrávce Daniela Haise. 

„My jsme na pravé straně měli hodně prostoru, proto jsme se tam s Mickem van Burenem tlačili. Ta spolupráce fungovala dobře. Jsem hlavně rád za to, že jsme udrželi nulu,“ uvedl Čolič. 

„Asi to tam spadne, až to budeme víc potřebovat“

Ten už několikrát potvrdil, že umí být produktivní. V minulé sezoně si v lize připsal osm branek a čtyři asistence. Letos je zatím na třech gólech a dvou asistencích. Fanoušci Dynama moc dobře ví, že umí Benjamin Čolic dávat góly z trestných kopů, ten proti Jablonci se mu ale nepovedl. „Dnes se to nepovedlo, kopnul jsme to špatně. Asi to tam spadne, až to budeme víc potřebovat,“ usmíval se po zápase.

Jihočeši mají před sebou ještě pět utkání v základní části. Na skupinu o titul nyní ztrácí jeden bod, a tak Čolič věři, že Dynamo může zabojovat o první šestku. České Budějovice vyzvou ještě Zlín, Mladou Boleslav, Bohemians, Teplice a v příštím kole nastoupí na hřišti Slavie Praha.

„Slavia má jednoznačně nejlepší mančaft. Nechci nikoho podcenit, ale porazila je Karviná a teď Liberec, tak proč bychom tam my nemohli vyhrát, i když ke Slavii máme velký respekt,“ dodal Čolič. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Benjamin Čolić, dynamo, fotbal, české budějovice, HC Dynamo Pardubice, HC Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, FK Teplice, Bohemians 1905, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čolič se opět trefil. Přidá další gól proti Slavii? Můžeme tam vyhrát, věří  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.