Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Před rokem bylo všechno jinak. Je to sen, přiznal brankář Dynama Janáček

Povedené období prožívá brankář českobudějovického Dynama Martin Janáček. S klubem podepsal fotbalista tříletou smlouvu, uspěl v utkání proti českému mistrovi a včera pomohl Jihočechům k výhře nad Bohemians Praha 1905.

V loňském roce měl brankář Martin Janáček k prvoligovému utkání daleko. V létě chytal za rezervu Dynama a pozici v A týmu měl jistou Vojtěch Vorel. V zimě nakonec Janáček zamířil na hostování do druholigového Táborska. 

Letos se mu vydařila příprava a trenér Jozef Weber si před prvním soutěžním zápasem pochvaloval vyrovnanou brankářskou dvojici. Jeho slova zatím Martin Janáček potvrzuje, zvládl těžkou premiéru proti Plzni a včera svůj tým podržel v Ďolíčku, kde oslavil svou první ligovou výhru.

„Je to skvělé. Málokdo ví, čím jsem si prošel. Před rokem bylo všechno jinak, pro mě je tohle sen, jsem za to strašně rád. Děkuju rodině, kamarádům a přítelkyni, kteří při mě vždy stáli a věřili, že se to otočí,“ svěřil se při tiskové konferenci po včerejším utkání. „Doufám, že v lize vydržím dlouho a budeme s týmem úspěšní,“ přeje si rodák z Cehnic na Strakonicku. 

Ten zažil dva těžké zápasy v průběhu čtyř dnů. Podle slov jedenadvacetiletého fotbalisty se potvrdilo, jak těžké je hrát v Ďolíčku. 

„Připravovali jsme se na to, že to bude boj a čeká nás hodně soubojů. Je tady dobrá kulisa. Trenér brankářů mě připravoval na to, že na mě budou lidi řvát, ale nevadí mí to, docela si to užívám,“ zhodnotil Janáček. Na utkání ho mrzel pouze inkasovaný gól, ale tři body jsou podle něj důležitější. Teď už se Jihočeši připravují na sobotní utkání s Mladou Boleslaví. 

Znovu v Ďolíčku, znovu výhra. Dynamo porazilo Bohemians

Dva tradiční české fotbalové značky, ne zrovna tradiční termín. České Budějovice v úterý v rámci vloženého 6. kola FORTUNA:LIGY vyrazili do pražských Vršovic, kde je čekali fotbalisté Bohemians 1905. A výjezd to byl více než povedený, Dynamo v...

 

Rodák ze Strakonicka zamířil do Dynama v roce 2015. Z jihu Čech se přesunul do pražské Sparty, kde působil mimo jiné v B týmu. Hostoval v tým Motorlet Praha a v roce 2020 se vrátil zpět do Dynama, kde letos podepsal tříletou smlouvu.

Brankáře si i nadále pochvaluje trenér Českých Budějovic Jozef Weber. „Vyníkající výkon. Tvrdil jsem už před ligou, že máme vyrovnané brankáře. Ani Šipi (Dávid Šípoš, brankář Dynama, pozn. redakce) nás nezklamal. Před Plzní jsme si ale řekli, že to riskneme. Chtěli jsme je trochu překvapit, má totiž trochu jiný styl chytání. Tím, jak odchytal zápas s Plzní, jsme se rozhodli, že to nezměníme a udělali jsme dobře. Tady to pro brankáře hlavně v druhém poločase pod kotlem domácích není jednoduché,“ ocenil trenér. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo ČB / Michal Bártík

Štítky HC Dynamo Pardubice, Martin Janáček, Bohemians 1905, FC Viktoria Plzeň, trenér, Jozef Weber, SK Dynamo České Budějovice, Vojtěch Vorel, okres Strakonice, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před rokem bylo všechno jinak. Je to sen, přiznal brankář Dynama Janáček  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.