Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Táborsko porazilo rezervu Sparty. Katovice jsou lídrem soutěže

Fotbalisté Táborska mají za sebou úspěšný týden. Porazili Karvinou a včera doma přehráli také B tým Sparty. Dařilo se i rezervě Dynama, naopak trápení Písku pokračuje. V divizní soutěži slaví Katovice, jihočeský klub je po neúplném pátém kole na prvním místě.

Táborsko si po nevydařeném vstupu do sezony spravilo chuť. Tři body si přivezlo z Karviné díky brance Babacara a 1:0 vyhrálo i s B týmem Sparty, když si první gól v sezoně připsal útočník David Ledecký. Nyní mají Jihočeši osm bodů a jsou na 12. příčce. 

Dařilo se také B týmu Dynama, který poznává třetí nejvyšší soutěž. V neděli odpoledne černobílí doma porazili Sokolov 3:1. Góly si připsali Nicolas Penner, Vojtěch Bartizal a Daniel Hais. Poslední jmenovaný se prosadil tvrdou střelou z hranice velkého vápna. 

„Kluci opět podali skvělý týmový výkon a potěšili diváky góly, což byl náš hlavní cíl pro tento zápas. Nemohu říci, že jsme konečně protrhli střeleckou smůlu, protože jsme dnes spálili pěknou řadu šancí. Nikdy nikoho nevyzdvihuji, protože za každý výjimečný výkon jednotlivce na hřišti mohou i jiní hráči, kteří vytváří prostory a situace pro "hvězdy" zápasu. Dnes bych vsak chtěl pochválit Milana Šimoníka a střídajícího Robina Polanského, kteří měli určité individuální úkoly a s pomoci mužstva to zvládli skvěle. Jsem hrdý na cely tým, že mu v tom pomohl, včetně toho jak pomohl hráčům, kteří do utkání naskočili po delší době, jako například Bart či Pravdič (Bartizal a Pravda),“ hodnotil utkání pro klubový web trenér Dušan Žmolík

V nevydařeném vstupu do sezony pokračuje Písek. Ten prohrál už třetí utkání za sebou, tentokrát padli Jihočeši 2:4 s rezervou Bohemians 1905. Písek inkasoval už v první minutě zápasu. „Můžeme se bavit o tom, že kdybychom v poločase udrželi jednogólovou ztrátu, mohly být naše vyhlídky do druhého poločasu lepší. Bohužel jsme ale po chybné rozehrávce dostali gól na 3:1,“ uvedl trenér Milan Nousek pro klubový web. 

„Štve mě to, budu to v týdnu řešit, na druhou stranu je to ale jenom sport a ty krásné věci jsou v něčem jiném,“ řekl trenér. „Musíme se připravit na další zápas a bojovat dál. Není to o fotbalové kvalitě, problém je v hlavách zejména mladších hráčů,“ dodal Nousek.

Nováček v divizní soutěži z Českého Krumlova doma naplno bodoval s B týmem Příbrami. Vyhrál také Lom, který venku porazil Petřín Plzeň 4:3. Klub odvolal trenéra Martina Bártu, a tak tým vedl jeho dosavadní asistent Lukáš Zeman. „Vážím si toho, že jsme po delší době opět působili jako tým, makali jsme a věřili v naše schopnosti i za nepříznivých okolností. Fungovali jsme jako mužstvo, což nám vyneslo tři body,“ řekl pro klubový web Zeman. 

V Hořovicích prohrála Soběslav. Další výhru si naopak připsali fotbalisté Katovic, kteří doma porazili Komárov 2:1. „Tři body, takže spokojenost. Nebylo to jednoduché. Od začátku jsme byli jasně lepší, tlačili se před bránu soupeře a podařilo se nám dát brzy gól. Byly tam i další šance. Chtělo to pojistit na 2:0 a mohl to být klidnější zápas. Bohužel z první šance soupeře, z jedoduché standardky, jsme nepohlídali hráče, který srovnal. Jsem rád, že jsme to do půle stačili ještě znovu překlopit na naši tranu. To byl velice důležitý moment," hodnotil utkání  katovický trenér Přemysl Šroub. Katovice jsou nyní lídrem divizní soutěže, Lom je čtvrtý, Český Krumlov drží šestou příčku a Soběslav je na 9. místě. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC SILON Táborsko

Štítky fotbal, výsledky, Písek, táborsko, dynamo, budějovice, soběslav, Katovice, lom, sport, okres Tábor, soutěž, AC Sparta Praha, MFK Karviná, HC Dynamo Pardubice, trenér, Lukáš Zeman, David Ledecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko porazilo rezervu Sparty. Katovice jsou lídrem soutěže  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.