Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Táborsko v krizi. Kritika je spravedlivá, ponesu odpovědnost, vzkázal ředitel

Když už se zdálo, že se fotbalové Táborsko nadechlo k lepším výsledků, přišla ostudná porážka 0:5 v Prostějově. Jihočeši jsou po osmém odehraném kole těsně nad sestupem. Nespokojenost vyjádřil výkonný ředitel Martin Vozábal, který vzkázal, že je kritika spravedlivá a padá na všechny.

Druholigové Táborsko prožilo nevydařený vstup do sezony. Z prvních pěti utkání posbírali Jihočeši pouze dva body. Následovaly dvě výhry s Karvinou a B týmem Sparty, v sobotu ale skončilo fiaskem 0:5 utkání v Prostějově. 

„Máme za sebou osm kol. Když to zjednoduším, tak jsme dva zápasy odehráli na půl plynu - s Jihlavou a Prostějovem - a to je ve fotbale i v jakékoliv práci neakceptovatelné. Mám pocit, že všichni už ztratili nárok na jakýkoliv úlet,“ řekl dnes Budějcké Drbně výkonný ředitel Martin Vozábal

Ten se dnes k situaci vyjádřil pro klubový web. Utkání v Prostějově označil za ostudu a trapas. Vozábal si stojí za tím, že klub vytvořil hráčům a realizačnímu týmu na druhou ligu nadstandardní podmínky. 

„Všichni děláme chyby a odpovědnost neseme všichni. Jak jsem uvedl, v Jihlavě jsem hráčům něco řekl. To jsem ale netušil, že budu muset po 14 dnech opět do kabiny. To, co jsem řekl hráčům tentokráte a vlastně všem v kabině, si nechám pro sebe, ale bylo to poslední varování všem a mám pocit, že jsem to řekl důrazně. Doba hájení skončila, to platí pro všechny, mě nevyjímaje. Pokud se takto má klub prezentovat, pak je to chyba a já budu první, kdo ponese odpovědnost,“ vzkázal Vozábal. 

Táborsko přivedlo další posilu. Na jih Čech se vrací útočník Ledecký

V minulosti oblékal na jihu Čech černobílý dres, teď si zahraje za jiný klub v regionu. Útočník David Ledecký je novou posilou druholigového Táborska, kam přichází z Teplic na půlroční hostování s opcí.

 

Táborsko nastřílelo zatím pouze pět branek, což je nejméně z celé soutěže. Do klubu přitom přišli například zkušení střelci Martin Nešpor či David Ledecký. „Na to je jednoduchá odpověď: ofenzivní hráči, kteří přišli jako posily, zatím očekávání neplní. Proč? To je otázka spíše na trenéry. Ale kritika padá na všechny a je naprosto spravedlivá,“ uvedl Vozábal. 

Všichni v kabině si podle něj musí uvědomit, že druhá liga je těžká soutěž. Tým se musí vrátit do montérek, zapojit srdce a semknout se, protože jinak žádné "pardon" už nebude, vzkázal manažer. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky táborsko, fotbal, jižní čechy, Martin Vozábal, okres Tábor, 1. SK Prostějov, FC Vysočina Jihlava, AC Sparta Praha, MFK Karviná, Martin Nešpor, David Ledecký, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko v krizi. Kritika je spravedlivá, ponesu odpovědnost, vzkázal ředitel  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.