Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Oba jihočeské kluby se propadly na dno třetí ligy

Táborsko se po výhře nad Třincem odrazilo od sestupových příček ve druhé lize. Hůře na tom jsou dva jihočeské kluby ve třetí nejvyšší soutěži. Fotbalisté rezervy Dynama a Písku se po uplynulém víkendu propadli na poslední sestupová místa.

Táborsko v neděli doma přivítalo Třinec a fanouškům udělal radost už v 5. minutě útočník Martin Nešpor. Do půl hodiny přidal druhou branku Sy Babacar a vedení si Jihočeši pohlídali. V závěru utkání jen snížil na 2:1 hostující Straňák. 

„Myslím si, že jsme velice dobře vstoupili do zápasu, první poločas byl velmi dobrý. Dali jsme dva krásný góly po krásných akcích. Měli jsme tam další dvě gólové šance, které jsme mohli proměnit a bylo by zápase. To se bohužel nepovedlo... Jsme ale šťastný, byl to pro nás důležitý zápas, ty tři body jsou zlaté,“ řekl pro klubový facebookový profil trenér Roman Nádvorník

Jiné pocity mají po uplynulém víkendu jihočeské kluby působící ve třetí nejvyšší soutěži. Do areálu Složiště přijeli fotbalisté Zbuzan, kteří vyzvali domácí B tým Dynama. Za černobílé do zápasu naskočila silná sestava včetně brankáře Dávida Šípoše či křídelníka Nicolase Pennera. Utkání skončilo 1:1, ve 24. minutě se prosadil Jakub Matoušek, ale v 60. minutě vyrovnal hostující Hrubeš. 

„Třikrát jdeme sami na gólmana a třikrát nedáme gól. Když jsme vedli 1:0, měli jsme spoustu zajímavých šancí a tutovek, brejkových situací, ale nevyřešili jsme nic. Zápas jsme měli zvládnout, protože jsme měli stoprocentní šance. Soupeř nám pak dal z těžké střely gól. Oni to trefí, my ne. Je to zklamání. Vítězství nám chybí, minimálně dva zápasy ze čtyř domácích jsme měli zvládnout,“ mrzelo trenéra Dušana Žmolíka.

Nováček divizní soutěže je pátý

Prohru 0:3 si z Domažlic přivezl Písek. Jihočeši tak nedokázali navázat na poslední výhru s Hostouní. „O výsledku rozhodl už první poločas, kdy jsme domácím umožnili dostat se do dvougólového vedení. Tím jsme soupeře posadili na koně. Opticky jsme možná měli víc ze hry, Domažlice mají ale dostatečně zkušené mužstvo na to, aby si podobný náskok pohlídalo až do konce,“ zhodnotil trenér Písku Milan Nousek. Oba jihočeští zástupci v ČFL se seřadily na posledních dvou příčkách. 

V divizní soutěži se pak jihočeské týmy přetahují o přední příčky. Na prvních pět místech figurují hned tři kluby. Potřetí za sebou vyhrál nováček v divizní soutěži Český Krumlov, který v sobotu doma porazil Petřin Plzeň 2:1. Pět branek nasázeli fotbalisté Katovic na hřišti Tochovic, kde vyhráli 5:2.

S jedním bodem odjel Lom z utkání proti B týmu Přibrami, které skončilo 0:0. „Z našeho pohledu je bod dobrý. Zápas mohl klidně skončit 4:4, šance jsme měli my i Příbram. Byl to vyrovnaný zápas, a myslím, že remíza je spravedlivá pro oba týmy. Škoda, že jsme před koncem poločasu neproměnili penaltu, ale to se stává,“ reagoval trenér Lomu Lukáš Zeman. S Aritmou Praha prohrála při venkovním utkání Soběslav 1:3.

Lom drží v divizní soutěži druhé místo a má stejně bodů jako třetí Katovice. Hned na páté příčce je s 18 body Český Krumlov a Soběslav je devátá. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, Písek, Katovice, lom, soběslav, Český Krumlov, soutěž, okres Tábor, fotbalista, HC Oceláři Třinec, HC Dynamo Pardubice, trenér, Martin Nešpor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oba jihočeské kluby se propadly na dno třetí ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.