Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladí fotbalisté Dynama porazili Herthu Berlín, vyzvali také Union

Zahraniční konfrontaci a velký zážitek mají za sebou mladí fotbalisté českobudějovického Dynama a dalších jihočeských klubů. Celkem dvě kategorie vyrazily do Berlína, kde vyzvaly Herhu Berlín či Union Berlín.

Do Německa se vydaly výběry U12 a U13 pod vedením trenérů Petra Čížka a Jana Kolčavy. „Každá kategorie měla domluvená dvě utkání a kolem nich byl postavený celý výlet. Ale nechyběla ani prohlídka města a na závěr sledování zápasu mezi Herthou Berlín a Bayernem,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Kolčava, který vede fotbalisty Dynama do 12 let.

Jeho tým vyzval dva místní kluby - Herthu Berlín a Union Berlín. První utkání skončilo 1:7, druhé 3:7. I přes prohry byl ale trenér spokojený. „Kvalita byla vysoká, ale nezaostávali jsme. Hráli jsme se vysoké rychlosti a intenzitě. Byly to skvělé prověrky, které nám ukázaly, že se můžeme i s takovými týmy měřit. Všichni museli hrát na maximum a dokázali se soupeřům vyrovnat. Výlet splnil očekávání, jak naše, tak kluků,“ shrnul Kolčava pro klubový web

Výběr do 13 let před cestou doplnili fotbalisté z dalších jihočeských klubů včetně Táborska či Písku. „Oslovili jsme kluby a poprosili je o to, aby nám půjčili své hráče. Za to jim patří velký dík,“ těšilo trenéra Petra Čížka.

Jeho tým měl na programu zápas s Herthou Berlín a místním klubem TSV Rudow 1888. Druhé utkání Jihočeši prohráli, ale v prvním uspěli. „Nad Herthou jsme vyhráli 3:2. Byl to asi jeden z nejlepších soupeřů, proti kterému jsme v této kategorii hráli. Tvrdý, důrazný, ale dokázali jsme se mu vyrovnat a v mnohém ho předčít. To je obrovské pozitivum,“ zhodnotil pro klubový web trenér. 

Po zápasech vyrazili Jihočeši na Olympijský stadion, kde sledovali utkání mezi domácí Herthou Berlín a Bayernem Mnichov. Nyní mají před sebou madí fotbalisté dvě utkání a poté zimní pauzu. Po ní by měli znvou vyrazit do zahraničí. „Na jaro chystáme podobný herní kemp v Anglii. Zápasů tam asi bude víc, byli jsme tam před skoro třemi lety a hráli jsme s Chelsea, Fulhamem a Wolverhaptonem. Očekávám, že se nám povede něco podobného i teď,“ dodal Kolčava.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, Německo, berlín, hertha berlín, bayern mnichov, Hertha BSC Berlin, SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, FC Union Cheb, trenér, FC Bayern München, Chelsea FC, Fulham FC, Olympijský stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí fotbalisté Dynama porazili Herthu Berlín, vyzvali také Union  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.