Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Táborsko slaví obrat. Katovičtí prohráli na hřišti poslední Horní Břízy

Kvůli dešti se na jihu Čech odložilo několik fotbalových zápasů. Většina utkání se ale odehrála, a tak mohli například v Táboře diváci sledovat obrat proti Prostějovu. V divizní soutěži získal tři body pouze Lom, který má na prvním místě náskok osmi bodů.

Fortuna:Národní liga

Táborští potřebovali tři body jako sůl. Jihočeši nejsou daleko od sestupových pozic, kde je namočený i Prostějov. Oba týmy se potkaly v neděli odpoledne. Do vedení šli jako první hosté, ale Táborsko dokázalo srovnat. Po sedmi minutách na hřišti se prosadil Senegalec Alioune Sylla a do vedení poslal svůj tým Bojan Djordjič. Táborsko je nyní na desáté příčce, aktuálně sestupující Třinec má však o pouhé čtyři body méně. 

„Celé mužstvo a celý klub jsme nesmírně šťastní. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Trochu nám to zkomplikoval vstup do zápasu, kdy 15 minut neuvěřitelně pršelo a bylo to složité do nějaké kombinace a rozehrávky...Pro nás je to v dané situaci strašně důležité a jsme za to nesmírně rádi,“ uvedl pro klubový facebookový profil trenér Roman Nádvorník.  

Fortuna ČFL A

Na hřišti Vltavínu se představila rozjetá rezerva Dynama. Tentorkát však Jihočeši vyšli bodově naprázdno, domácí se trefili v prvním i druhém poločase a vyhráli 2:0.

Už v pátek byl na programu zápas Písku s Královým Dvorem. Ten se ale odložil kvůli dešti. Po souhlasu obou klubů se utkání dohraje ve středu 10. května od 18 hodin. B tým Dynama drží 10. příčku, Písek je 13. a má pětibodový náskok na sestupové příčky.

Fortuna Divize A

Vedoucí tým divizní soutěže Lom přivítal o víkendu Doubravku a nepřipustil překvapení. V prvním poločase se dvakrát prosadil Tomáš Tauber. Třetí branku přidal Marek Novák, a tak si Jihočeši pojistili vedení v tabulce a před Soběslaví drží nyní osmibodový náskok. 

„Škoda, že jsme v úvodu nedali dvě velké šance, mohlo se nám hrát ještě klidněji. I tak byl ale první poločas super, kluci plnili přesně to, co jsme chtěli hrát,“ zhodnotil pro klubový web trenér Lomu Lukáš Zeman.

Soběslav uhrála bod za remízu 0:0 v Komárově. Tři body si odvezli fotbalisté Mariánských Lázní z Českého Krumlova díky výhře 2:1. Překvapení se zrodilo na hřišti poslední Horní Břízy, která porazila Katovice 2:1. 

„Je to ostuda, protože při vší úctě k soupeři, takový zápas musíme zvládnout. První půlka bez pohybu a nasazení. Ve druhé jsme to trošku přeskupili a hru naprosto ovládli. Z velkého tlaku se nám povedlo vyrovnat a otočka byla na spadnutí. Závěr jsme bohužel nezvládli takticky. Na hráče jsem křičel, ať hru neotvírají, bohužel vidina výhry pro ně byla silnější. V poslední minutě nastavení přišla obrovská chyba v obraně, domácí šli sami na branu a dali vítězný gól. Gratuluji jim sportovně k historické výhře v divizi. Musíme to přijmout a rychle se z toho oklepat,” popsal pro klubový facebookvý profil trenér Přemysl Šroub.

Soběslav je nyní druhá, fotbalisté Katovic jsou třetí a Český Krumlov je devátý. 

Ohodnoť článek

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko slaví obrat. Katovičtí prohráli na hřišti poslední Horní Břízy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.