Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lom je krok od postupu. Písek otočil zápas díky dvěma trefám Kalouska

Divokou přestřelku nabídlo utkání Táborska s Varnsdorfem, ve kterém padlo osm branek. Ve třetí nejvyšší soutěži vyhrál Písek díky dvěma trefám Marka Kalouska. Prohru naopak zaznamenal B tým Dynama, který doma nestačil na Přeštice.

Fortuna:Národní liga

Táborsko vyrazilo na sever Čech. Diváci viděli hodně gólů, Jihočechům se podařilo vyrovnat na 2:2 a pak dokonce vedli, ani to ale na vítězství nestačilo. Domácí totiž nastříleli tři branky a vyhráli 5:3. 

Fotbalové Táborsko potvrdilo příchod tří nových akcionářů

Potvrzeno. Fotbalové Táborsko získalo v závěru sezony trojici nových akcionářů. Kromě podnikatele Petra Koláře, který vstup do klubu potvrdil v rozhovoru pro Budějckou Drbnu, získali akcie také podnikatelé František Bouda a Hana Klapová....

„Jsem zklamaný. Na ty góly jsme se připravovali, věděli jsme, že je soupeř rychlý...Potrestali nás po našich individuálních chybách, které byly strašné, co jsme tam vytvořili. Dokázali jsme se do utkání vrátit, ale soupeř prokázal vepředu velkou kvalitu a my si v obraně vybrali špatný den,“ zhodnotil pro klubový facebookový profil Roman Nádvorník. Táborsko je nyní na 11. místě.

Fortuna ČFL A

V povedené formě pokračuje písecký Marek Kalousek. Jeho dva góly pomohly k obratu proti B týmu Dukly Praha. Kalousek letos posbíral už 13 branek a je na dělném čtvrtém místě v tabulce střelců. 

„Jsem rád, že jsme konečně bodovali naplno. Sice jsme neprohrávali, ale ty remízy byly hrozně málo. Jedinou kaňkou je, že si Kalousek nechal dát úplně zbytečnou druhou žlutou kartu a v příštím utkání nám bude chybět,“ zhodnotil pro klubový web trenér Milan Nousek.

Prohru 0:2 zaznamenala doma rezerva českobudějovického Dynama. Za domácí se v základní sestavě objevily posily z A týmu Lukáš Skovajsa či Martin Sladký, ale ani to nepomohlo. Hosté se prosadili v druhém poločase a Dynamo nedokázalo reagovat. Písek je nyní 10., rezerva Dynama je 13. 

Fortuna Divize A

V divizní soutěži nezaváhal favorizovaný Lom, který Horní Bříze nastřílel pět branek. Domácí dokázali pouze jednou trefou snížit na konečných 1:5. Za Lom se třikrát prosadil Marek Novák, dvě branky přidal Zbyněk Musiol. Lom je tak se čtrnáctibodovým náskokem první a potřebuje udělat k titulu poslední krok. 

„Celý týden jsme kluky připravovali na to, aby soupeře nepodcenili. Bylo to o tom, kdy dáme první gól. Po naší páté brance už zápas neměl takovou kvalitu a v podstatě se jen dohrával,“ uvedl pro klubový web trenér Lukáš Zeman

Druhá Soběslav remizovala 1:1 v Klatovech. Stejným výsledkem skončilo i jihočeské derby, Český Krumlov doma vyzval Katovice. První jmenovaný tým je na 9. místě, Katovice jsou páté. 

Ohodnoť článek

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lom je krok od postupu. Písek otočil zápas díky dvěma trefám Kalouska  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.